Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets klaar voor de start

De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zijn klaar voor het nieuwe seizoen nu ze de voorbereiding succesvol hebben afgesloten. Bassets trainer Robert Broers had voor de voorbereiding pittige tegenstanders opgezocht, zodat zijn team bij alle oefen wedstrijden de mouwen extra hoog moest op stropen. DSR-c uit Delft was voor The Bassets de eerste tegenstander die versloegen ze met maar liefst 31-0, maar de daarop volgende tegenstanders waren van een heel ander kaliber, die teams komen in de regulieren competitie uit in de Ereklasse. Het treffen met rugbyclub Waterland in Purmerend was op voorhand zwaar ingeschat, toch wonnen The Bassets daar hondsbrutaal met 12-14. De runner-up van vorig jaar in de Ereklasse Amstelveen won daarin tegen nipt van The Bassets, zonder enige schaamte stapte de elite van Broers met een score van 24-17 daar van het veld. Als laatste oefenpartij stond LSRG uit Leiden op de agenda. Deze 2e klasser moest zeker niet onderschat worden, met sprankelend rugby wonnen The Bassets dit laatste oefenduel met 12-5.

Broers heeft nu genoeg gezien en weet nu hoe hij volgende week, de start van het nieuwe seizoen 2014/2015, zij team gaat neerzetten. The Bassets stappen met alle vertrouwen volgende week de competitie in, en verwachten er weer een mooi en spannend rugbyjaar van gaan maken. Zondag 7 september as. spelen The Bassets thuis tegen rugbyclub ’t Gooi uit Naarden. De aftrap is om 14.30 uur en de toegang om dit spektakel te kijken is uiteraard gratis.

Advertentie