Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets versterkt voor het nieuwe seizoen

De A selectie van rugbyclub The Bassets uit Sassenheim is voor het nieuwe seizoen op volle sterkte gebracht. Het team miste de laatste jaren net de slagkracht om mee te doen in de bovenste regio van de landelijke zondagsklasse en dat was een doorn in het oog van de technische commissie van The Bassets. Zeker omdat er veel spelers met een Bassets verleden niet meer in Sassenheim speelde, maar bij clubs in Leiden en Den Haag. Met het opstellen van een sportief meer jaren plan was het zaak deze spelers weer in The Bassets kleuren terug te krijgen en dat lukte grotendeels. Zo is Remco de Jong weer terug van het Leidsche Diok en kwamen Benjamin Blom, Christiaan Heyns en Abel Ripine terug van de huidige landskampioen HRC uit Den Haag en namen in hun kielzog ook Carlos Kuijten mee naar Sassenheim. De selectie verwelkomde ook weer Daniel Smith, de Engelsman stopte vorig seizoen om zo een langslepende blessure goed te laten genezen en daarvan is hij volledig hersteld. Vanuit de eigen jeugd komen ook nog eens Alex Ouwehand, Brent Krab en Erik Wijten over naar het vlaggenschip. Deze talenten spelen alle drie in jong Oranje, waar zij een vaste waarde zijn. Van Rugby club ‘t Gooi stapte Jos Huitema over naar The Bassets. Tevens is de Australiër Damian Stevens dit seizoen ook naar de A selectie gehaald. De vorig jaar overgekomen Stevens kampte met een conditie achterstand en een lichte blessure. Zijn conditie is voor dit jaar op pijl en zijn blessure is verholpen.

Met deze nieuw spelers in het toch al sterke Bassets team, heeft de selectie van The Bassets een ware metamorfose ondergaan. De hele zomer heeft team doorgetraind met veld en krachttrainingen en ook werd een trainingsweekend in Papendal afgewerkt, zodat The Bassets fit en als een hecht team op zondag 7 september met een thuiswedstrijd tegen ’t Gooi 2 in de competitie stappen en er alles aan doen daarin hoge ogen te gaan gooien, K.O. 14.30 uur.

Advertentie