Ingezonden door Lennart Tsie en Karel de Leeuw:

Team Utrecht pakt brons op Europese Universiteitsspelen!

De mannen van het team van de Universiteit Utrecht hebben brons veroverd bij de European Universities Games 2014, bij het onderdeel Rugby Sevens. De Spelen, waaraan ruim 3000 atleten in 10 disciplines uitkomen, worden deze weken gehouden in Rotterdam. Nadat Team Utrecht op de eerste speeldag goed door de poule heen was gekomen, moesten zij op dag twee in de halve finale aantreden tegen de Russische beren van de Siberian Federal University. Na een bikkelharde, flitsende wedstrijd stond aan het eind van de reguliere speeltijd een stand van 5-5 op het bord. In de verlenging waren het echter de Russen die de langste adem hadden en de golden try wisten te scoren. Tijd om deze teleurstelling te boven te komen was er echter nauwelijks: een uur later moest Team Utrecht het voor de derde plaats opnemen tegen NOVA University Porto, een team wat gedurende het hele jaar enkel rugby sevens speelt. De eerste helft ging gelijk op, en bij rust was de stand 12-12. Na rust waren het de Portugezen die de druk opvoerden, en met nog drie minuten te gaan scoorden zij in de hoek; door de gemiste conversie stond het 12-17. Dit schudde de Utrechters wakker, en na een furieus slotoffensief was het vervangend captain Frans-Willem Strabucchi die veertig seconden voor tijd tussen de palen wist te scoren. De conversie van Whitehead bracht het meegereisde publiek in extase: eindstand 19-17! Brons voor de mannen van speler/trainer Joost Kuppens, die met Ivo Hanssen ook nog eens de top tryscorer van het toernooi in de ploeg hadden. Hanssen zelf vond dit overigens nog niet voldoende eer, en solliciteerde op de valreep nog voor de tackle-of-the-day-award door de mascotte van de EU Games doormidden te zagen. Een mooie bekroning van een lang sevens-seizoen, waarin ook de Plate op het NK Sevens en de titel op het Groot Nederlands Studentenkampioenschap werd bemachtigd. Met dit laatste resultaat werd tevens kwalificatie voor het Europees Studentenkampioenschap rugby 7’s 2015 in Hongarije afgedwongen, een mooi doel om volgende zomer weer naartoe te werken!

OPROEP: studeer jij komend jaar in Utrecht? Ben jij die rappe backline-mooiboy die komend jaar wil shinen in een fantastisch leuk 7’s- en 15’s-team? Of ben jij een beestachtige forward die niets geeft om sevens, maar wel komend jaar wil domineren bij de mooiste Studenten Rugby Society van Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mail (bestuur), Facebook () of Tweet (@USRS_Rugby) ons en kom je laten zien op de fameuze Hamburger Hill tijdens het preseason!

Foto’s ©kevinscott.org

Aaat2F4.jpg

Advertentie