Ingezonden door Rob Koelewijn:

Veenbokken winnen Bassets Bollenstreektoernooi

De 24ste editie van het Bassets Rugby Bollenstreektoernooi is gewonnen door de Veenbokken uit Roelofarendsveen. Het Bollenstreektoernooi is bedoeld om de Rugby onder de aandacht te brengen bij spelers die niet met deze tak van sport bekend zijn. The Bassets organiseren al 24 jaar dit introductie toernooi en hebben in die jaren al talloze talenten vanaf dit toernooi opgeleverd. Zo ook dit jaar, waarbij er bij de latere winnaar de Veenbokken meerdere talenten werden gescout door de Bassets.

De Veenbokken die al jaren met het Bollenstreektoernooi meedoen, hadden dit jaar van hun grootste concurrenten” het feest van Harry” en ”Shaffey`s “ weinig tegenstand, zodat die ploegen gekscherend “Geest van Harry” en “Laffy`s” werden genoemd door de terechte winnaar van die dag.

Hoewel de cup met de grootte oren, de Bert Groeneveld bokaal niet zonder slag of stoot dit jaar mee kon naar Roelofarendsveen. De Veenbokken moesten het opnemen tegen het jonge hondenteam van de Leidse studenten. Deze wedstrijd was spannend tot de laatste minuut, waarbij na het laatste fluitsignaal van de goed leidende en talentvolle jonge scheidsrechter, Jeroen van de Plas, de spelers van de Veenbokken elkaar juichend in de armen vlogen. Op het score bord was de 10 – 5 in Veens voordeel genoteerd.

Waarna de Veenbokken uit handen van de geestelijk vader van het toernooi Bert Groeneveld de felbegeerde beker in ontvangst konden nemen. Moe en voldaan werd door alle spelers en de vele supporters de altijd gezellige derde helft gezamenlijk gevierd, waarbij er vele sportieve anekdotes nog eens extra dik werden aangehaald.

Advertentie