Ingezonden door Yvonne de Water:

Na de goed doorlopen voorrondes voor het NK 7 a side, een rugbyspel dat men speelt met 7 tegen 7 spelers op dat enorme rugbyveld werden The Hookers 2e in de poule fase achter het sterkere HRC.

Een week later mochten zij op het NK 7’S acteren in een zware poule met The Dukes, Gooidocs en Castricum RC. waarin the Hookers/RRC combi als 2de te eindigde na 2x winst en een verlies tegen de uiteindelijke Landskampioen 7’s Castricum RC.

The Hookers/RRC moesten in de kwart finale tegen Diok, die het sterkst waren in hun poule fase en voor de Haagsche Rugbyclub eindigden.

Het team moest zich hiervoor dus extra zien te motiveren om er een winst uit te kunnen halen.

Dat hebben ze gedaan en hoe, door de huidige landskampioen en de gedoodverfde favoriet te verslaan, met hun erg gedreven spel, hun vele harde tackels en hun goed uitgespeelde aanvallen konden onze mannen overwinnen.

Deze overwinning schudde het gehele toernooi door elkaar.

Vervolgens moe gestreden en weer opgelapt tegen BSN, altijd een geduchte tegenstander, door meerdere eigen fouten konden we deze wedstrijd helaas niet winnen, na een nipt verlies werd de troostfinale het enige waar voor nog gestreden moest worden.

Daarin gingen onze mannen nog een keer vol aan de bak tegen het Amstelveense ARC en werd na een ruime overwinning bereikt dat The Hookers Cubs 3de werden op het NK 7’s te Amsterdam.

Een prachtige prestatie zo vlak voor het einde van het seizoen en een goede opsteker voor het Beach Toernooi volgende week.

Advertentie