Ingezonden door Elisanne Warner:

Aidan Scanlan, Jeugdrugbyspeler van het jaar 2013-2014

Door de Nederlandse Rugby Bond is Aidan Scanlan, speler van Rugbyclub The Dukes uit

’s-Hertogenbosch, benoemd tot Jeugdrugbyspeler van het jaar 2013-2014.

Om deze eretitel te ontvangen moet een speler voldoen aan een aantal principes en criteria die voor iedereen zichtbaar zijn: karakter, respect, passie, samenwerking, trots en gedrevenheid.

Aidan Scanlan, afgelopen seizoen aanvoerder van Nederland U18, wordt alom geprezen om zijn leiderschap, zowel op als naast het veld. Hij leidt zijn team door voorop te gaan in de strijd. Scanlan is een open flanker die altijd de eerste tackle maakt, die bij vrijwel iedere ruck te vinden is en die razendsnel kan omschakelen van verdediging naar aanval. Hij belichaamt de gedachte dat hard trainen een noodzakelijke voorwaarde is om de top te bereiken. Het mag geen verbazing wekken dat Scanlan in de belangstelling staat van buitenlandse topclubs.

The Dukes zijn hartstikke trots op Aidan dat hij als 1e Dukes-jeugdspeler deze prijs gekregen heeft.

Eerder is de eretitel “Rugbyspeler van het jaar” al door diverse spelers van Rugbyclub The Dukes mee naar Den Bosch genomen: Boudewijn de Rouw in 2008, in 2009 was het de beurt aan Henrie Eikemans, Richard van den Broek was in 2012 genomineerd en in 2013 was het de beurt van Bart Viguurs.

Advertentie