Ingezonden door Marc-Paul Stufkens:

ARC Colts tweede in Colts Cup 2014

De Colts van ARC zijn er helaas niet in geslaagd om de finale van de Colts Cup, die op 10 mei werd gespeeld, te winnen. De Colts van de Haagsche Rugby Club (HRC) waren met 5-23 te sterk.

In het Nationale Rugby Centrum in Amsterdam begonnen de ARC Colts aan een historische strijd: tegen de geduchte tegenstander HRC, na het verlies in de Colts Cup finale 2013 tegen Rugby Club Hilversum en precies 30 jaar nadat een Colts team van ARC voor het laatst landskampioen rugby onder 19 was geworden.

De missie van de ARC Colts vooraf was duidelijk: winnen. Het zou een uitdaging worden, maar het was zeker geen onmogelijke opgave. In de competitie hadden de ARC Colts al vier keer tegen de Colts van HRC gespeeld. De Colts van HRC hadden daarin twee keer gewonnen, de Colts van ARC één keer en één keer werd er gelijk gespeeld.

Het scoreverloop op 10 mei was 0-3, 0-10 en 0-15 (rust), 3-15, 8-15 en 8-23 (eindstand). Aan het begin van de tweede helft kenden de Colts van ARC een duidelijke opleving, maar de Colts van HRC bleven de overhand houden.

Dit verlies was natuurlijk een domper van jewelste. Toch konden team en staf (spelers, team captain Cas Hebbink, coaches Job Völker en Brian Pengelly, team manager Erik van der Meulen en fysio David Sherman) tevreden terugkijken op de finalewedstrijd en seizoen 2013-2014.

Coach Job Völker: “Ik ben supertrots op onze jongens. Een finaleplaats in de Colts Cup komt niet zomaar uit de lucht vallen. We hebben er een heel jaar naartoe gewerkt en er enorm voor geknokt. We stonden er en we hebben ons in de wedstrijd tegen HRC van onze beste kant laten zien. We feliciteren HRC met de overwinning. Maar onze Colts staan weer op en gaan verder. Deze keer lukte het niet, maar er staat nog heel wat te gebeuren in de toekomst.“

Het was geweldig om te zien dat de tribune op 10 mei vol zat met supporters gekleed in Amstelveens blauw. Familie, vrienden en clubleden ondersteunden de Colts de hele wedstrijd volledig, zoals ze dat ook gedurende het hele seizoen hebben gedaan. Deze ondersteuning is ook in het komende seizoen gegarandeerd.

Voor 2014-2015 is het doel om verder te bouwen aan het team (er stromen in het komende seizoen maar liefst 17 Junioren door naar de Colts), voor de derde keer op rij in de Colts Cup finale staan en die finale winnen. Bewijzen dat drie keer scheepsrecht is. En met de geïntegreerde trainingsaanpak voor ARC1, ARC2 en de Colts die in seizoen 2014-2015 onder de nieuwe hoofdcoach Job Völker en assistent-hoofdcoach Sascha Werlich gestalte zal krijgen, zal dat zonder meer gaan lukken.

Advertentie