Ingezonden door Eefje van der Harst, foto’s Andre Ros:

DIOK jeugd landskampioen na zinderende finale

Het Cubs jeugdteam van Leidse Rugbyclub DIOK mag zich sinds afgelopen zaterdag kampioen van Nederland noemen. In een zinderende finale versloegen zij het combinatieteam van BSN/Bassets met 17-12. Een week eerder won het team ook al een internationaal rugbytoernooi in het Franse Provins, dus de Cubs gingen met vertrouwen de finale in. BSN/Bassets had zich in de competitie een pittige tegenstander getoond, dus het beloofde een spannende finale te worden.

In de openingsfase van de wedstrijd stond DIOK onder druk en zag het BSN/Bassets een penaltykick op de palen missen. DIOK vocht echter door en naarmate de eerste helft vorderde kwam DIOK steeds meer op de helft van de tegenstander. Het vechten werd beloond met een try voor Darryl Fransen. De hoek voor de conversie was te lastig en dus bleef het 5-0 voor DIOK. DIOK kreeg de wedstrijd in deze fase steeds meer onder controle. Door het slechte weer, de harde wind, de regen en een tegenstander die goed druk uitoefende op de aanvalslijn had DIOK echter moeite om zijn eigen snelle spel via haar lijnspelers te spelen. Toch raakte DIOK van zoveel tegenstand niet van in de war en kon Reda Dadi met een mooie duik de 10-0 scoren.

BSN/Bassets gaf zich nog niet gewonnen en vocht zich met een gescoorde try terug in de wedstrijd: 10-5. Ongeveer 8 minuten voor tijd scoorde BSN/Bassets nog een try, en ook de conversie belandde tussen de palen. DIOK stond met nog maar een 8 minuten te spelen ineens achter met 10-12.

Twee minuten voor tijd was het weer Darryl Fransen die na een run van 20 meter de tryline wist te bereiken en in de hoek de verlossende 5 punten kon scoren. Jessey Philips wist ondanks de harde wind en de lastige positie ook nog de conversie tussen de palen te schieten. DIOK stond weer voor met 17-12 en wist het bijna zeker: met nog 1 minuut te spelen, kon dit niet meer stuk. BSN/Bassets kwam nog één keer bij de tryline van DIOK in de buurt, zonder echt gevaarlijk te worden. Toen klonk het verlossende fluitsignaal. Het kampioenschap was binnen!

De jongens & meiden van DIOK Cubs (13-14jr) Nederlands kampioen rugby seizoen 2013/2014 !!!!!!

Advertentie