Ingezonden door Rob Koelewijn:

Oud Captains willen Bassets omhoog duwen

Twee voormalige captains en club iconen van Rugbyclub The Bassets uit Sassenheim, Peter Schrama (captain van 1978 t/m 1992) en Roland van Duijn ( captain van1994 t/m 1998) willen samen met het bestuur The Bassets door duwen naar een hoger niveau. The Bassets is al sinds jaar en dag een vaste factor in de Eerste Klasse waar ze iedere keer net naast de prijzen grijpen en Schrama en Van Duijn vinden dat daar verandering in moet komen.

The Bassets hebben een stappenplan op papier gezet waarin er in alle lagen van The Bassets structureel vooruit moet worden gedacht. Het 15 pagina’s tellende schrijven is omgedoopt tot “Smiling Bassets Vision”, daarin wordt in detail de ideeën voor de middellange termijn tot 2017 beschreven. Voor de professionalisering die The Bassets voor ogen hebben zijn uiteraard financiën nodig. Van Duijn stapte met dit plan onder de arm naar geïnteresseerde sponsoren om alles werkelijk van de grond te krijgen. Diverse sponsoren zagen de “Smiling Bassets Vision” zeker zitten en boden aan The Bassets financieel en materieel te ondersteunen.

Om The Bassets naar een hoger platform te tillen is ook een bredere spelersgroep nodig. Er waren in het verleden diverse Bassets spelers hun sportieve rugby carrière elders voort gingen zetten, bij Ereklasse verenigingen in heel Zuid Holland. Daar hebben ze nu rugbyervaring op niveau opgedaan, juist ervaring die een stempel kan drukken in een wedstrijd werd bij The Bassets gemist. Het was zaak voor Schrama om deze spelers eens uit te nodigen voor gesprekken over de toekomst. Met het goed onderbouwde rugby plan hoopte Schrama deze spelers weer terug te halen naar The Bassets. Die gesprekken waren erg vruchtbaar en spelers van o.a. de huidige landskampioen HRC uit Den Haag hebben inmiddels toegezegd het plan met hun knowhow te komen ondersteunen. Met de sponsorgelden zullen trainingskampen worden georganiseerd en gasttrainers worden uitgenodigd. Met de versterking van de nieuwe spelers en professionalisering van de training kunnen The Bassets op sportief gebied om hoog gaan kijken. Schrama en Van Duijn duwen hiermee The Bassets kar de goede kant op, maar redden dat niet met z`n tweeën. Zij hebben dan ook de rest van de Rugbyclub opgeroepen om van af de kar te springen en te helpen duwen, om zo met heel The Bassets er een mooie en gezonde rugby toekomst in de Bollenstreek van te maken

Advertentie