Ingezonden door John Heuvelman & Wim van Os:

RUGBY SPEKTAKEL OP 17 MEI 2014 OP HET ROTTERDAMsE RUGBY VELD

Tweeduizend kilo met een leeftijd van 1250 jaar staat er zaterdag 17 mei aanstaande op de ene helft van de grasmat bij de Rotterdamse Rugby Club in Hillegersberg. Het gewichtige bezoek bestaat uit 20 Ierse Oude Meesters van de rugbyclub Old-Belvedère uit Dublin, die zich in deze formatie voor de allerlaaste keer meten met de Old Boys van de Rotterdamse Rugbyclub.

De eerste sportieve krachtmeting tussen RRC en “” de Belvo’s “” dateert van 1974. Inzet is sinds die eerste keer de Molly Malone trophy, genoemd naar het populair Iers lied over een visverkoopster in Dublin.

De jubileumwedstrijd mag dan het eind van een veertigjarige traditie betekenen, maar deze wedstrijd markeert tevens het begin van een documentaire over en door RRC ( Rotterdamse Rugby Club ).

Deze documentaire zal in 2015 uitkomen ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Rotterdamse Rugby Club.

Een middag Old Boys en Oude Meesters staat garant voor schitterend rugby ( oude stijl ) genadeloze tackles en bierraces, Ierse en Nederlandse liederen, grove voorwaartsen en stijlvolle driekwarters.

Het team van Old-Belvedère bestaat uit 20 spelers met een gezamelijke leeftijd van 1250 jaar en een totaalgewicht van 2000 kg.

Bij de voorwaartsen zijn 2 spelers van 70 jaar en 2 van 74 jaar. Bij de backs is de jongste 52 jaar en de oudste 69 jaar. Waarschijnlijk heeft geen enkele rugbyclub ter wereld een team met deze kwalificaties dat daadwerkelijk nog met een rugbybal over het veld gaat. Er zijn spelers bij met een kunstheup, verhoogde cholesterolwaarden en verhoogde bloeddruk.

Ongetwijfeld zal die bloeddruk zaterdag 17 mei nog iets hoger zijn als tegen Rotterdam wordt gespeeld.

Wel zal deze wedstrijd aangepaste spelregels kennen, om blessures te voorkomen.

De Rotterdamse Rugby Club ( RRC ) is gevestigd op Sportpark Duivesteyn, Duivenpad 12 te Hillegersberg.

De wedstrijd begint om 15.00 uur. Toegang gratis.

Advertentie