Ingezonden door Elisanne Warner:

Rugbyclub The Dukes heeft Andy Egonu aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor Dukes 1 met ingang van seizoen 2014-2015. The Dukes en Andy hebben een overeenkomst gesloten voor drie seizoenen. Daarnaast gaat Andy maandelijks clinics verzorgen voor jeugd en seniorentrainers.

Begin juni zal Andy naar Nederland komen om nogmaals kennis te maken met de spelersgroep en staf. Vanaf 1 juli zal hij beginnen bij The Dukes als hoofdtrainer van Dukes 1.

Andy heeft zich op de volgende wijze voorgesteld aan de leden van The Dukes:

k ben een ex-rugby speler en heb gespeeld in Engeland en Wales. Als gevolg van diverse blessures ben ik gestopt met spelen, en begonnen met de training tot rugby coach via de RFU in Engeland. Tevens heb ik een diploma "sport science". Tijdens mijn opleidingstraject heb ik de kans gehad om diverse top coaches te bezoeken en aan het werk te zien. Dit alles heeft mij in staat gesteld mijn eigen coaching- en begeleidingsmethoden te ontwikkelen.

Mijn loopgaan als coach ben ik begonnen in Engeland, waarna ik in Frankrijk voor twee clubs heb gewerkt. Mijn huidige club is Stade Francais Paris (speelt in top 14 in Frankrijk).

Vanwege persoonlijke motieven verhuis ik naar Nederland. Na een paar ontmoetingen met afgevaardigden van Rugbyclub The Dukes werd het mij duidelijk dat dit een club is met grote potentie, en mogelijkheden voor verdere ontwikkeling. De familiewaarden en sterke spelersgroep binnen de club waren hierbij ook nog van belang.

Ik ben heel blij met deze uitdaging en kijk ernaar uit mijn ervaring en energie over te brengen aan The Dukes.

Advertentie