Ingezonden door Marc-Paul Stufkens:Nederlands rugbyteam bereidt zich in Amstelveen voor op topper

Het Nederlandse nationale rugbyteam heeft op 3 mei een indrukwekkend trainingsprogramma afgewerkt op de velden van de Amstelveense Rugby Club.

De Heren XV bereidden zich voor op de interland Nederland-Duitsland, die op 10 mei om 15.00 uur in het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam wordt gespeeld. Voorafgaand aan deze topper vindt om 12.30 uur ook de finale plaats van de Colts Cup, het landskampioenschap voor rugbymannen onder de 19. Deze finale gaat tussen de Colts van de Amstelveense Rugby Club en de Haagsche Rugby Club.

Op 3 mei namen 40 rugbyspelers, afkomstig van een tiental Nederlandse rugbyverenigingen, de laatste opdrachten door voor de wedstrijd tegen Duitsland. Na in de afgelopen periode een reeks overtuigende overwinningen te hebben geboekt – op Israël, Litouwen, Malta en Kroatië – zijn de Heren XV op dreef. Het vertrouwen in een overwinning op de altijd weer lastige Oosterburen is dan ook stevig en terecht.

Danny Völker, met zijn eerste cap in de interland tegen Israël, was een van de drie ARC’ers die tijdens de training lieten zien wat zij voor rugbyend Nederland kunnen betekenen. Ook het optreden van Jamel Khoudja en Raoul Kleinen was zeer overtuigend.

Samen met de ARC’ers Jim Boelrijk, Rik van Dijk, Jaap van Duuren en Melvin John Gale, die allen in het nationale topsportprogramma van de Nederlandse Rugby Bond zijn opgenomen, vormen zij drieën de kern van de rugbytoekomst van ARC. In seizoen 2014-2015 zullen zij in het eerste herenteam van ARC worden getraind door het nieuwe coachingduo Job Völker en Sascha Werlich. Zij zijn de opvolgers van Matthew Halstead en Tahi Percy, die ARC1 dit jaar naar de Nationale Plate finale wisten te leiden.

ARC speelt al decennia een rol van betekenis in het Nederlandse rugby. In 2013 vierde de vereniging haar 50-jarige bestaan. ARC is in die 50 jaar uitgegroeid tot een van de grootste rugbyverenigingen in Nederland, met nu 400 geregistreerde leden: jongens, meiden, heren en dames. ARC rekent daarnaast ook een homorugbyteam en een veteranenteam tot de gelederen. De vereniging onderhoudt een fantastische, nieuwe accommodatie aan de Sportlaan 25a in Amstelveen.

Advertentie