Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK op zoek naar nieuwe hoofdtrainers

Na twee seizoenen heeft Leidse rugbyclub DIOK besloten afscheid te nemen van hoofdtrainer Ian Krysztofiak. Eerder had ook assistent-coach Dave Langezaal aangegeven te stoppen bij het eerste team en zich in een andere rol voor de club te willen inzetten. Dat betekent dat DIOK op zoek kan naar een compleet nieuwe trainersstaf voor DIOK1. Het bestuur van DIOK is dankbaar voor het werk dat Krysztofiak en Langezaal hebben geleverd en zal komend seizoen met een nieuwe staf de vierde plek van dit seizoen willen verbeteren.

Na een moeizaam eerste seizoen onder leiding van Krysztofiak eindigde DIOK de competitie vorig jaar als zevende, nadat het eerder de play-offs om het kampioenschap had misgelopen. Dit seizoen liet DIOK zien zich flink ontwikkeld te hebben. Het team plaatste zich als derde voor de play-offs en eindigde uiteindelijk als vierde van Nederland. Een mooie verbetering ten opzichte van vorig seizoen. De Technische Advies Raad van DIOK is nu op zoek naar een nieuwe trainersstaf waarmee de selectie van DIOK1 de volgende stap in haar ontwikkeling kan zetten.

Advertentie