Ingezonden door Victor van Zeeland:

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT – Rugbyclub Bulldogs Almere heeft een nieuwe trainer voor het voor volgend seizoen. En niet zo maar iemand. Met de Belg Luc Theunssens hebben de Almeerders een oud-bondscoach van het Nederlands team binnen.

Daarnaast was de trainer ook onder andere bij Hilversum actief. Het is niet iemand die je zo maar verwacht hij tweede klasser Almere. ,,Het is ook vanwege de omstandigheden’’, vertelt de Belg die bij de provincie Utrecht werkt en sinds drie jaar in Amersfoort woont. ,,Ik wil niet meer heel ver reizen en in de regio zijn momenteel eigenlijk geen posities vacant. Ik werd getipt door iemand en heb me toen gemeld. Ik zie er wel een mooie uitdaging in. Het is een club in beweging en ik ken er een paar mensen en daar is ook helemaal niets mis mee.’’
Dat de club in beweging is blijkt onder meer uit de aanstaande verhuizing en de promotiewedstrijd die het eerste team zondag speelt. Dan kan de ploeg namelijk promoveren naar de eerste klasse. Het is de laatste wedstrijd op het sportpark in Haven voor er naar sportpark Fanny Blankers Koen wordt verhuisd. ,,Er is genoeg dynamiek. Dat is ook een reden dat ik bij de club aan de slag wil. Ik ga dan ook niet tekenen om volgend jaar al weer weg te gaan. Ik wil echt iets proberen op te bouwen. En daar heb je toch zeker drie tot vier jaar voor nodig. Ik zou het leuk vinden als het team promoveert, maar dat is niet per se nodig. Om andere spelers aan te kunnen trekken is het misschien prettig als je in de eerste klasse speelt, maar aan de andere kant kan het ook zo maar een zwaar jaar worden als je promoveert. Dat weet ik niet, dus mij maakt het nu nog niet zo veel uit. Als je kunt promoveren moet je het in ieder geval niet nalaten.’’ De Bulldogs spelen het promotieduel zondag tegen Erasmus om 14.30 uur op sportpark De Wierden.

De Nieuwe head coach Luc Theunssens presenteert zich aankomende dinsdag 6 mei. Iedereen weet nu al wel dat Luc Theunssens de nieuwe head coach wordt volgend seizoen. Alle senioren spelers worden dinsdag 6 mei om 20:15 uitgenodigd op de club. Daar zal Luc zich zelf aan de groep voorstellen en zijn verwachtingen voor volgend seizoen aan de spelersgroep kenbaar maken.

Advertentie