Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets staf uitgebreid

Om het rugbyteam van The Bassets uit Sassenheim loopt een grote groep begeleiding, maar een belangrijke schakel was het laatste jaar een medisch verzorger. Dit waren steeds andere gezichten, die allen een andere kijk op de blessures hadden en dat bleek een zorgenkindje, want spelers bleven daardoor lange tijd onnodig uit de roulatie.

Technisch voorzitter van The Bassets, Peter Schrama, heeft dit probleem nu getackeld door een vaste verzorger aan te stellen voor de komende 3 seizoenen. Piet van den Burg, gaat vanaf volgend seizoen de gehele medische kant op zich nemen. Van den Burg is bij The Bassets geen onbekende, hij begon daar 13 jaar geleden zijn carrière als sportmasseur en ging daarna aan de slag bij diverse voetbalclubs in de regio, waaronder de zondag hoofdklasser VVSB en ADO Den Haag.

Zijn liefde voor de Rugby sport heeft hij nooit onder stoelen of banken geschoven en hij vond met de huizen hoge ambitie die The Bassets nu hebben het tijd terug te keren naar zijn oude liefde. Deze stap was voor Van den Burg trouwens niet al te moeilijk, want zijn beide zoons, Maickel en Perry spelen allebei in het eerste team van The Bassets. Met zijn jaren lange ervaring in het behandelen van sport blessures, hoopt The Bassets dat Van den Burg de selectie iedere week fit en compleet te krijgen en te houden voor de wedstrijden.

Advertentie