Ingezonden door Richard Veldman:

Wageningse jeugd ontdekt rugby op Koningsdag

Op een druk bezochte Koningsdag in Wageningen genoten tientallen kinderen van het rugbyspel op het stadstrand voor de Junushoff. Rennen, tackelen of met je schouder tegen een kussen aan lopen; zowel meisjes als jongens genoten van rugby op het strand.

Het stadstrand werd dit jaar voor het eerst voor de Junushoff gelegd, maar al snel hadden de eerste kinderen het strand gevonden. Om half elf begonnen de jongsten in de leeftijd van 4 tot 6 met spelletjes waarbij gerend, geduwd en gesprongen werd met de bal in de hand. Daarna was het strand voor de oudere jeugd die leerden de bal over te gooien, snel te rennen en een tackel te maken. Tussendoor lieten de dames en heren in demonstratiewedstrijden van rugbyclub Wageningen zien hoe rugby wordt gespeeld. Meer informatie over rugby en rugbyclub Wageningen is te vinden op www.rcwageningen.nl.

Advertentie