Ingezonden door Daan van Rossum: Momenteel ben ik één van de pak ‘m beet 50 rugbyers, die zich voorbereiden voor de Rugby League Interland Nederland vs. Duitsland. Deze interland zal op 3 mei plaatsvinden te Delft.

Rugby League is nog een ware ‘diamond in the rough’ in Nederland en er wordt momenteel hard gewerkt door een kleine groep mensen om de sport te ontwikkelen (zie het eerder geplaatste stuk over Rugby League op 11 april).

Met steun vanuit de Europese Rugby League Bond op het gebied van visie, technische en organisatorisch kennis, les materiaal en hulp op het gebied van financiën zijn er de afgelopen maanden flinke stappen gezet. Er zijn scheidsrechters, linesmen, tutors en coaches opgeleid. En de handen zijn ineengeslagen met het Belgische Rugby League, onder supervisie van de Franse Rugby League bond.

We staan tevens op het punt om de eerste officiële Nederlandse Rugby League competitie te beginnen. De competitie zal bestaan uit 5 opeenvolgende zaterdagen vanaf 10 mei, met uitzondering van 16 mei. De opzet van de competitie zal 9-a side zijn, de zomervariant van Rugby League. Het doel van de NRLB is om dit eerste jaar van start te gaan met 4 officiële teams, de eerste vier teams zullen afkomstig zijn uit:

– Rotterdam, Rotterdam City Pitbulls – Amsterdam, Capitol City Cobra’s – Gouda, (naam nog niet bekend) – Utrecht/Delft (naam nog niet bekend)

Zelf ben ik de oprichter van de Capitol City Cobra’s en momenteel ben ik op zoek naar iedereen die Rugby League tof vindt of het weleens een keer wil proberen. Rugby League is een ideale gelegenheid om fit te blijven of te worden tijdens de zomermaanden. Het is daarnaast ook een sport die uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld de Union voorwaartsen die geen Sevens spelen.

Mocht je interesse hebben in Rugby League neem dan contact met me op via mail of telefoon. Ik kan je ook doorverwijzen naar de andere League Clubs.

Alvast bedankt!

Ovale groet,

Daan van Rossum
06-41533372 dvanrossum87 (apestaartje) gmail.com
Voor meer informatie over Rugby League, check www.rugbyleague.nl. Voor meer informatie over de Capitol City Cobra’s ga naar de facebookpagina!
NRLB- Nederlandse Rugby League Bond
www.rugbyleague.nl

Advertentie