Ingezonden door Dennis Bernards:

Geslaagde rugby NK mini’s in Uden,

Afgelopen weekend werd er het NK mini’s op moleneind in Uden gespeeld.

16 teams uit het hele land maakte dat het in Uden drukker was dan de binnenstad van Den Haag.

Dit NK mini’s (met veelal 12 jarige kinderen) is een schitterend afsluitend toernooi voor deze jongens en meisjes die vanuit de TBM (Turven 7j en 8 j, Benjamins 9j en 10j en Mini’s 11j en12j) het volgend seizoen doorstromen naar de cubs, en waar zij eerder toernooitjes met minder kinderen op een kleiner veld door heel Nederland speelde, spelen ze vanaf nu op een heel veld met 15 man in de competitie.

Eenieder moest 3 wedstrijden in de poulefase spelen en de beste 8 gingen door naar de finale rondes, onder deze 8 waren nog 3 Brabantse club, Breda, Den Bosch en Octopus uit Uden.

Uit respect voor de gebeurtenissen bij voetbalclub FC de Rakt waar de overleden Toontje Verkuijlen naar de middenstip werd gedragen en een minuut stilte werd gehouden. Werden de wedstrijden voor een 20 minuten gestaakt.

Daarna ging het spektakel weer in volle gang. Honderden meegereisde supporters, zagen hun kinderen rennen, tackelen, beuken en trys scoren. The Dukes uit Den Bosch moesten het in de kruisfinales af leggen tegen de Bredase rugbyclub tegenstander in de halve finale werd Octopus die in de kruisfinales Rotterdam op de knieën kreeg. Een zinderende halve finale waar het na de reguliere speeltijd 2-2 wa,s de teams waren aan elkaar gewaagd, maar de 4 eerder gespeelde wedstrijden eiste hun tol voor Octopus en Breda scoorde in de verlenging de golden try. De Haagsche rugbyclub overrompelde in de andere halve finale DIOK uit Leiden die het jaar daarvoor nog met het kampioenschap er vandoor ging. Octopus wist zich toch te herpakken en onder vrolijke aanmoedigingen van hun clubgenoten wisten zij de 3e plaats in handen te krijgen ten kosten van DIOK.

In de finale kon Breda, na de loodzware wedstrijden in de kruis en halve finales, geen vuist maken tegen HRC en dus werd Den Haag de terechte kampioen van Nederland.

Petje af voor al die kinderen die in de regen, maar met plezier 6 wedstrijden speelden, onder de vermoeide ogen, de schrammen en builen stond bij eenieder een stralende glimlach op hun gezicht.

Octopus Mini’s waren nog nooit zover gekomen, de eerste mini’s van Octopus met Brons , 3e van Nederland, PROFICIAT!!!

Advertentie