Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK komt tekort tegen Dukes (38-12)

In de strijd om een finaleplaats om het landskampioenschap heeft DIOK slechte zaken gedaan door in Den Bosch te verliezen van RC The Dukes: 38-12. Door deze nederlaag zakt DIOK naar plek 4, vlak achter de Dukes die wel al een wedstrijd meer gespeeld hebben. Nr. 2 RC Hilversum verloor van HRC, de nog ongeslagen koploper. Het moet wel heel gek lopen als die twee teams niet ook tegenover elkaar staan in de finale.

DIOK begon in Den Bosch slecht aan de wedstrijd en keek al na een kwartier tegen een 14-0 achterstand aan. Er moest een tandje bij wilde het niet bij voorbaat een verloren wedstrijd spelen en dat lukte enigszins; na iets meer dan een half uur was het Chez Crosby die de 14-5 scoorde. Dat was meteen de ruststand.

De achterstand was een tegenvaller voor DIOK, maar de wedstrijd was zeker nog geen gelopen race. Toch waren het de Bossche voorwaartsen die al na 5 minuten in de tweede helft weer een try scoorden. Ook de conversie was raak en zo keek DIOK al vrij snel tegen een 21-5 achterstand aan. De moed zakte DIOK in de schoenen en de organisatie in de verdediging was volledig weg. De Dukes scoorden nog drie try’s voordat DIOK via Leon Koenen pas wat terug kon doen. Eindstand: 38-12. Een teleurstellende uitslag voor DIOK, dat juist gehoopt had in de race te kunnen blijven voor plek 2 op de ranglijst.

Nu zal DIOK in de resterende drie wedstrijden alles op alles moeten zetten om in ieder geval weer terug te komen op plek 3. Volgende week wacht eerst de lastige thuiswedstrijd tegen het schijnbaar ongenaakbare HRC, waarna DIOK de competitie afsluit met een thuiswedstrijd tegen nr. 2 Hilversum en een uitwedstrijd tegen nr. 6 RC ‘t Gooi.

Advertentie