Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club wint in thriller van formaat!

Het was vandaag een uitermate spannend treffen tussen RC ’ t Gooi en de Castricumse RC. Na het laatste fluitsignaal was de stand in Castricums voordeel beslecht met 17 – 24. RC Hilversum ontving de Haagsche RC en verloor nipt, na een goede come-back, daarmee hun voorsprong op LRC Diok met twee punten uitbouwend. Den Haag weet zich door de overwinning geplaatst voor de finale op 22 maart as. Het eerder genoemde Diok ging hard onderuit tegen de Dukes, die met een ware inhaalrace bezig zijn. Plate kandidaat nummer één, RC Eemland moest op haar thuisbasis genoegen nemen met gelijkspel tegen the Hookers. EZRC Oemoemenoe loop hard in op de koploper door een zege op Utrecht RC en ook Amstelveen stijgt op de ranglijst na haar overwinning uit in Purmerend bij Waterland. Met nog twee speelronden voor de boeg is het spel op de wagen in de Lotto Ereklasse.

Castricum RC verzuimt te scoren!

Na het onnodige verlies vorige week tegen Diok, waren de mannen van de Castricumse Rugby Club hard toe aan een lekkere wedstrijd en een overwinning. Zelfvertrouwen tanken heet dat en waar beter een lekkere wedstrijd spelen dan bij RC ’t Gooi. Plan was simpel, druk zetten op de verdediging van de thuisploeg en punten scoren, bij voorkeur meer dan de tegenstander. De wedstrijd startte wat onwennig, aftasten dus en dan vol de druk erop tot er een fout wordt gemaakt. Dat is slechts een kwestie van tijd in rugby. Menno Rechsteiner benutte dankbaar de gegeven penalty, maar deze truck was ook uitvoerbaar voor ’t Gooi en de stand werd gelijk getrokken. Daarna was het eigenlijk alleen maar Cas RC dat de klok sloeg, maar gescoord werd er niet. Dit lukte pas via een push over try van Kevin Bakker en de bonus voor Rechsteiner. Gooi deed er alles aan op verdedigend gebied, maar de bal ging van hand tot hand in de Cas aanval. Uiteindelijk was het Sepp Kotten die zijn stempel middels een score op een aanval kon zetten. Rechsteiner verzorgde de ruststand van 3 – 17. Na de korte break was het als een duveltje uit een doosje Luuk de Geest die zijn try meepakte, wederom een steady kickend Rechsteiner die de conversie benutte. Het leek een walk-over te worden daar in Naarden, echter niets was minder waar. De rest van de wedstrijd moesten de Duinranders zich beperken te verdedigen alsof hun leven er vanaf hing, ’t Gooi zette de toon en nam de regie over, een totaal andere wedstrijd. De Castricummers zagen twee geconverteerde try’s gedrukt worden door de gastheren en de druk werd immens. ’t Gooi verzuimde zelf de wedstrijd naar zich toe te trekken door uitgespeelde kansen om zeep te helpen door individuele fouten, waar heb ik dat vaker gehoord, haha en de teleurstelling was dan ook enorm bij de thuisploeg. Ontlading daarin tegen bij de gasten, de broodnodige gewonnen wedstrijd, ook al moet de tweede helft maar gauw vergeten worden.

Volgende week staat hebben we de laatste thuiswedstrijd op het programma staan. De Brabantse Dukes zullen ons in het carnavalsweekend bezoeken en zoals een goed gastheer betaamd zullen ze warm onthaald worden inclusief carnavalsgedruis. KO 15.00 uur

Advertentie