Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets slaan spijker met koppen

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim was de opdracht voor de laatste drie wedstrijden simpel en duidelijk en dat was zoveel mogelijk punten vergaren. Dit was alleen mogelijk om tijdens de wedstrijden te domineren en de lakens uit te delen. Trainer Robbert Broers had daarvoor zijn ploeg voor de wedstrijd tegen De studenten RSRC in Rotterdam op cruciale plaatsen veranderd. Zo stond Roger Scheffer weer op zijn geliefde Negen en bemande Mohammed Amine L’Mal de begeerde Tien. Deze spel verdelende posities zitten beide heren als gegoten. Scheffer kan van uit daar de zware jongens voor het betere beuk en sloopwerk aansturen en L’Mal de rappe mannen lanceren, terwijl ze zelf de tegenstander door tactische besluiten pijn kunnen doen en dat deden ze voortreffelijk tegen de Rotterdamse Studente. Het rendement was veel te laag in de 1e helft van de wedstrijd. De talloze kansen stierven op 1 keer na een te vroege dood. Alleen Tom vd Krogt kon een try drukken die door Scheffer werd bebonust, 0-7. Op slag van rust kregen de studenten zelfs de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangereikt, 7-7.

In de 2e helft bleek dat The Bassets al het lekkers bewaard hadden. Pas toen ging de teller lopen met try’s van Michiel vd Plas, Dennis Rietberg, L’Mal, Max Hoogenboom en Scheffer en daarbij liet Bob Koppier 4 maal zijn voeten gelden en gaf zo The Bassets 38 punten. The Bassets namen toen gas terug en lieten de studenten ook nog 2 maal scoren met 1 conversie en dat bracht de eindstand op 19-38 en was voor de studenten dragelijk en voor The Bassets meer dan prima. Deze wedstrijd geeft ze een gezonde dosis zelfvertrouwen voor as. zondag, dan spelen ze thuis tegen de Pink Panters uit Driebergen en daar hebben ze nog een sportief appeltje mee te schillen, K.O. 14.30 uur.

Advertentie