Ingezonden door Yvonne de Water:
Verslag Hookers vs Waterland.

In de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen werden eindelijk de kwaliteiten van het Hoekse team geëtaleerd.
Gejaagd door de wind werd de rood/wit/blauwen uit Purmerend direct onder zware druk gezet en na 10 minuten was de stand door een try van Jamie Laga, de conversie en nog een strafschop van Tim Weerman, 10 – 0.
The Hookers bleef jagen op meer en zette het team van Waterland vast op de eigen tryline en uiteindelijk bezweek de verdedigende muur na een mooie aanval in de 22e minuut die door Tim Weerman werd afgemaakt en hij benutte ook vanuit een moeilijke positie de conversie ( 17 – 0 ).
In de 22e minuut leverde de voortdurende groen/oranje druk een try op van Nick Cording en zo werd de ruststand 22-0.
Wie dacht dat na rust Waterland zou kunnen profiteren van het windvoordeel had het mis, het verdedigen had hen zoveel energie gekost dat ook in de tweede helft The Hookers bleef domineren. Al in de 41e minuut zorgde Maurice van Oosten met een knappe try voor 27 – 0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.
Waterland deed nog wel pogingen maar verder dan het profiteren van een Hoeks slippertje in de 48e minuut kwamen zijn niet 27 – 5.
De aanvallen van de thuisclub bleven intussen voortduren maar door de inmiddels ingeslopen slordigheden leverden die niets op totdat in de laatste minuut Daniël Craw nog een try wist te scoren en de eindstand op een dik verdiende 32 – 5 bracht.
Het was goed te zien dat vandaag de kwaliteit van het team kwam bovendrijven en als de slordigheidjes wat verder beperkt kunnen worden heeft het tam zich met deze wedstrijd kandidaat gesteld voor de plate finale aan het eind van het seizoen.

Noot: deze week zonder foto: Hans Krommenhoek Sr. is opa geworden!

Advertentie