Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

Voorwaartse kracht brengt DIOK overwinning tegen Castricum (26-14)

Voor eigen publiek hebben de mannen van DIOK1 dit weekend een knappe 26-14 overwinning op Castricum geboekt. Dankzij try’s in de eerste helft van Jordy Bonhof, Tjebbe Jehee en Chez Crosby, de bonuspunt try van Semih Berrak in de tweede helft en 3 rake conversies van Leon Koenen haalde DIOK zo het maximale resultaat. DIOK was fysiek sterker in de voorwaartsen en maakte ondanks de harde wind weinig fouten; dat maakte vandaag het verschil. Door deze overwinning blijft DIOK derde op de ranglijst met uitzicht op meer.

Met een handvol afwezige spelers (voornamelijk bij de driekwarten), was het voor de coaches even puzzelen om de juiste opstelling te vinden. Gelukkig beschikt DIOK over een grote vijver multi-functionele voorwaartsen en dus schoof Tom Altink naar de wing, Andre Baya naar eerste center, en Eric Barnas naar de hooker. Het spel van DIOK had niet te lijden onder deze personele omzettingen, want al na 10 minuten bracht Jordy Bonhof zijn team op een 5-0 voorsprong, waarna Leon Koenen de 7-0 raak schoot.

Castricum reageerde vrijwel direct met een try tegen en ondanks de straffe wind ging ook hun moeilijke conversie raak. Daarna kwam DIOK weer beter in haar eigen spel. De fysiek sterke voorwaartsen van DIOK namen het team op sleeptouw waarna Tjebbe Jehee met twee man aan zijn lijf knap wist te scoren. De conversie raakte de paal, maar DIOK stond weer op voorsprong: 12-7. Tien minuten later was het weer raak voor DIOK. Leon Koenen brak half door en vond Jordy Bonhof in support, waarna de bal bij Chez Crosby belandde. Met een tegenstander op zijn rug wist hij de laatste meters tot de tryline te overbruggen: 17-7. Precies tussen de palen, dus de conversie was simpel: 19-7. Dat was meteen de ruststand.

Na rust liet Castricum zien zich nog niet gewonnen te geven. De eerste score kwam na 10 minuten dan ook van Castricum: 19-14. DIOK liet zich echter niet van de wijs brengen en ging op zoek naar hun vierde try. Dat bleek lastiger dan gedacht, want Castricum verweerde zich prima. Zo leverden een paar mooie breaks van Vincent Grimbergen en Alex Barnas wel terreinwinst, maar geen score op. Pas in de 75e minuut was het invaller Semih Berrak die de verlossende vierde try scoorde. Leon Koenen scoorde ook de conversie en zo bracht hij de eindstand op 26-14. Een knappe overwinning, die DIOK in het spoor houdt van nummer twee Hilversum.

Hilversum verloor dit weekend pas in de slotseconden van RC The Dukes, uitgerekend de tegenstander van DIOK volgende week. Eenzelfde scenario voltrok zich ook al bij de vorige ontmoeting tussen de Dukes en DIOK, al was het toen DIOK dat in de slotseconden won via een rake conversie van Leon Koenen: 24-22. Met een overwinning op de Dukes kan DIOK zijn kansen op een finaleplaats om het landskampioenschap levend houden.

Advertentie