17 feb 2014 16:13 | laatsteupdate: 17 feb 2014 16:18

Foto: Facebook Dutch Sevens Ladies

ATLANTA De Nederlandse Dutch Sevens Ladies hebben de ‘Bowl’ gewonnen tijdens de World Series in Atlanta. Nieuw-Zeeland won de ‘Cup’ in Amerika.

De Nederlandse dames verloren de eerste wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland, Engeland en Ierland. Het team kwam terug door Brazilië te verslaan, en plaatste zich daarom alsnog voor de Bowlfinale. Daar troffen de dames China dat werd verslagen met 33-0. Het betekende de negende plaats in het totaalklassement en het winnen van de Bowl voor de Nederlanders.

Schema World Series

Het toernooi in Atlanta is onderdeel van de ‘World Series’. Voor de Nederlandse dames de kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Het team zal doorvliegen naar Brazilië voor de volgende series op 21 en 22 februari. In april staat China op het programma en in mei komt de internationale damesrugbytop naar Amsterdam.

Hoofdcoach

Coach Chris Lane van het damesteam was tevreden met de prestatie. “Het is een eerste stap in de goede richting.”

via RTV N-H – Sport – Dames rugby sevensteam wint ‘Bowl’ tijdens World Series Atlanta.

Advertentie