Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

De Castricumse Rugby Club laat de winst aan LRC Diok!

De Castricumse Rugby Club heeft vandaag niet weten te winnen in Leiden. LRC Diok had de score opgevoerd tot 26 – 14 na het laatste fluitsignaal. Den Haag boekte een moeizame zege thuis tegen ’t Gooi en Hilversum zag de winst in de laatste minuut naar de Dukes vloeien. Eemland gaf met succes gevolg aan haar koppositie ten koste van Utrecht. Amstelveen moest haar meerdere erkennen in de thuisploeg Oemoememoe en de Hookers maakten korte metten met Waterland, waardoor de top drie weer een heel ander aanzien krijgt. Volgende week ontmoeten de toppers elkaar en lijken de eerste knoppen te worden doorgehakt.

Castricum RC verzuimt te scoren!

Hoe snel omstandigheden kunnen veranderen blijkt uit de toestand van de velden. Gisteren nog werd er op diverse plaatsen besloten de jeugdwedstrijden af te lasten, vandaag lagen de velden er echter prima bij. Een niet onbelangrijke rol speelt hierbij de windkracht negen dat ons land teistert. Hierdoor worden kicks, lijn-outs en het simpele passen lastig. Trainer Rodney Hermans heeft wat personele problemen en hetzelfde kan gezegd worden van Diok, dus op het eerste gezicht staat niets in de weg voor een mooie wedstrijd. De Castricummers starten met storm tegen en incasseren vlot een pack try inclusief conversie. Nu is dit Cas RC wel vaker overkomen en veerkracht is de mannen niet vreemd. Rob van der Velden brengt de score weer in balans met de hulp van Menno Rechsteiner. De volgende thuis try is discutabel met termen als knocked-on en voorwaarts, maar wordt wel gegeven. Niets aan het toeval overlatend zet Diok door en drukt voor de rust nog een geconverteerde try (19-7). Na de thee zetten de Duinranders, gesteund door storm mee, de aanval in. Duidelijk overwicht wordt uiteindelijk met een prachtige break door Kees Beentjes afgerond. Rechsteiner was ook nu weer trefzeker. Helaas werd het betere lijnwerk niet met punten beloont en vijf minuten voor tijd beslechtte de thuisclub het lot door een geconverteerde try, de Castricummers met lege handen achterlatend. Kenmerkend voor dit seizoen, wederom een ervaring rijker, wat weer meegenomen kan worden in de volgende wedstrijden.

Volgende week staat ronde zeven op het programma. De Castricumse Rugby Club zal zich laten vergasten in Naarden, de thuisbasis van RC ’t Gooi, KO 15.00 uur.

Advertentie