Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

Castricum boekt zege op Hilversum!

De Castricumse Rugby Club heeft de start van de tweede helft glans gegeven door een heerlijke zege. De thuisploeg boekte een overwinning op Rugby Club Hilversum, dat met 20-17 de wedstrijd punten in Castricum liet, zelf genoegen nemend met een bonuspunt. Den Haag had het zwaar op het kunstgras van jubilaris de Dukes, maar pakte uiteindelijk wel de bonus mee uit Den Bosch. De wedstrijd tussen ’t Gooi en Diok is tot nader order uitgesteld door de staat van de wederzijdse grasmatten en dit geldt ook voor de Plate wedstrijd tussen Utrecht en de Hookers. RC Eemland heeft met verve haar leidende positie verdedigd tegen uitdager Amstelveen en Waterland moest in Purmerend haar meerdere erkennen in Oemoemenoe. Ondanks de prima zege blijven de Castricummers staan op plaats vijf met gelijk aantal punten als de Dukes.

Kwartje naar de goede kant!

De rugbyvelden in Nederland hebben het zwaar. De vorst en sneeuw blijft uit, hoge temperaturen en dus regen, heel veel regen. Ook het veld in Castricum kreunt onder deze weerscondities, maar doorstaat tot nu toe de test. De Castricumse Rugby Club had een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd tegen Den Haag vorige week en wilde deze lijn doorzetten. Goed verdedigen, vechten om elke centimeter groen en vlijmscherpe aanvallen. Natuurlijk speelt de tegenstander van vandaag, Hilversum een ander spel dan Den Haag, maar geloof in eigen kunnen is een goede basis. Er ontspon zich een aantrekkelijk kat en muis spel op het hoofdveld van de Duinranders. Na een kleine 10 minuten werd de openingsscore, na een eerder gemiste penalty kick van Fedde Lingsma, door Rik Roovers verzorgd met de conversie voor Lingsma. De thuisploeg wilde koste wat kost de aansluiting houden en via Ioan Tomsacu werd deze inspanning beloont. Menno Rechsteiner was minder gelukkig in de afronding van de bonus. Dit smaakte absoluut naar meer en brutaal werd de voorsprong, door een try van Sepp Kotten, gepakt voor Castricummers. De gasten lieten dit niet op zich zitten en via Jeroen Alma en Lingsma werd de achterstand omgebogen in een 10 – 14 voorsprong. Nog voor de rust stelde Cas RC orde op zaken door een try van Rob van der Velden en de twee extra punten door Rechsteiner. Met de stand 17 – 14 werd de rust ingeluid. De tweede helft werd het hele veld benut voor vooral scrums, line-outs en penalty kicks. Het windvoordeel was voor Hilversum en daar maakte Storm Carroll veel gebruik van. Hier werd het nodige terreinwinst mee geboekt, echter beide teams stonden verdedigend zeer sterk te spelen, dus er was geen doorkomen aan. Waar verdedigd wordt, worden fouten gemaakt en dat was vandaag niet anders. De Castricummers gaven twee scorings mogelijkheden via penalties weg, waarvan Lingsma er 1 benutt. Hiermee was de stand weer gelijk en lang leek het op een gelijkspel uit te draaien. Ook Hilversum trok zo af en toe aan de noodrem en Rechsteiner maakte dankbaar gebruik van de gegeven penalty door deze beheerst tussen de palen te schieten. De druk werd opgevoerd en Cas kwam met de schrik vrij na twee weggegeven scrums voor RCH op de 10 en 5 meter van het try gebied. De ontlading was dan ook groot na het laatste fluitsignaal van Michael Stevenson. Eindelijk was het kwartje de Castricumse kant uitgerold, met dank aan het meelevende publiek dat vandaag als zestiende man diende.

Zoals al eerder gezegd, de wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. Zaterdag 15 februari staat de uit wedstrijd tegen LRC Diok gepland., kick off net als het hele seizoen 15.00 uur.

Advertentie