Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets in mineur

Het jaar 2014 begon goed voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim. Zo goed met een mooie overwinning, maar daarna gingen ze vervolgens kopje onder in Amsterdam en wonnen weliswaar de volgende wedstrijd in Sassenheim. Helaas was alleen dat die wedstrijd voor aanvang al om spek en bonen ging, want bij The Bassets waren de benodigde spelerskaarten, die een speler recht geeft op deelname aan een wedstrijd, tot ieders verbazing ineens zoekgeraakt. Zodoende diende de wedstrijd wel gespeeld te worden maar helaas zonder toekenning van de punten. Ook al wonnen The Bassets met 42-12 alle moeite was voor niets. The Bassets staan dan ook nog steeds in de middenmoot en voelen de hete adem van de concurrenten in hun nek hijgen. Gedane zaken nemen geen keer voor The Bassets en moesten zij dus ook noodgedwongen voluit aan de bak en wel tegen ‘T Gooi in Naarden. Op de juiste aanvangstijd konden de op het bot toe gemotiveerde Bassets team alle schroom van zich afgooien. Voor een volle 100% gooide The Bassets zich in het strijdtoneel, maar uitgespeelde kansen kwamen in de 1e helft niet voor. Zo bleef tot de rust de hatelijke nul op het scorebord staan, terwijl ‘T Gooi 3 strafschoppen benutte, 0-9. Een donder speech van Captain Leon Wilson moest The Bassets scherper maken, maar amper was de 2e helft begonnen of ’T Gooi verruimde de voorsprong naar 14-0. Door deze try leken The Bassets uit het lood geslagen, zo lieten ze de gastheren zelfs uit lopen naar 26-0. The Bassets vonden dit te gortig gaan worden en knokte zich terug in de wedstrijd door try’s van Michiel vd Plas en Roger Scheffer en de twee conversies van de laatstgenoemde en gloorde er een sprankje hoop voor The Bassets om een stuntje uit te halen. The Bassets bleven met kracht smijten maar er was geen doorkomen meer aan. Het alles of niets slot offensief eiste zijn tol, zodat ’T Gooi hun marge nog konden vergroten tot 31-14. Door dit verlies zitten The Bassets in de hoek waar de klappen gaan vallen. Het team en de beleidsbepalers gaan delibereren hoe dit allemaal zo ver heeft kunnen komen en hoe ze zo snel mogelijk uit deze benarde situatie kan worden gestapt. Dat kan simpelweg door winstpartijen en dat is met deze spelersgroep zeker mogelijk en zij zullen er ook alles aan doen om daar aanstaande zondag een start mee te gaan maken om tot een goede afloop van dit seizoen te komen, dan spelen ze in Sassenheim tegen USRS uit Utrecht K.O. 14.30 uur.

Advertentie