Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets laten tegenstander ontsnappen

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim is het van groots belang om zich te concentreren op het resterende deel van de competitie en niet meer te lang stil blijven staan bij de gespeelde wedstrijden, daar was te vaak de vorm van de dag de bepalende factor. Bassets trainer Robert Broers hoeft vanaf heden niet op jacht naar een schoonheidsprijs, maar het resultaat rugby is vanaf heden een pre om zo niet in grote problemen te gaan komen en het zichzelf lastiger te maken dan dat het is. The Bassets zouden een verdedigingsmuur optrekken waar geen doorkomen aan was en de tegenstander zou met gepaste agressiviteit terug gezet worden op eigen helft. Met dit strijdplan moesten de studenten uit Utrecht (USRS) zondagmiddag om half drie bestreden gaan worden. Het plan viel in het begin al in duigen door niet of nauwelijks te tackelen, zo drukte de studenten vrij simpel tien punten op het scorebord en was Broers al snel genoodzaakt een pionnen offer te doen. De scherpte kwam bij The Bassets mondjesmaat terug. Een try van Amine L’mal en een strafschop van Bob Koppier bracht vertrouwen in de wedstrijd en met deze ruststand (8-10) kon het nog alle kanten op.

De 2e helft was het likkenbaarden voor het publiek, harde acties en mooie try’s vielen aan beide zijde. Voor The Bassets waren het Dennis Rietberg, Tom vd Krogt en wederom L’mal, terwijl Roger Scheffer en Joey Vos de conversies benutte, maar het totaal van 29 punten was nipt tekort omdat de studenten 1 penalty meer benutte 29-32. Hiermee verdiende The Bassets 2 bonuspunten en kunnen ze over de tweede helft zeker tevreden zijn, dat moeten ze twee weken vasthouden want op zondag 23 februari spelen ze in Rotterdam tegen Erasmus RSRC, K.O. 14.30 uur.

Advertentie