Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK dames kampioen Eerste Klasse!

Het damesteam van Leidse rugbyclub DIOK is vandaag voor eigen publiek kampioen geworden van de Eerste Klasse door hun directe concurrent WAD met 41-7 te verslaan. Met deze titel op zak verdienen de dames promotie naar de Ereklasse, het allerhoogste niveau in Nederland. Na het laatste fluitsignaal waren de dames uitzinnig van vreugde en vierden zij hun kampioenschap met coach Paul Morris tot in de kleine uurtjes.

Vooraf was niet iedereen gerust op een goede afloop, de uitwedstrijd tegen WAD ging immers nog met 39-27 verloren. Maar de wetenschap dat DIOK bij winst kampioen zou worden gaf iedereen net even wat extra energie. DIOK overrompelde haar tegenstander volledig met fel spel op een hoog tempo. In de eerste helft kwam DIOK zo al op een 24-0 voorsprong, al had deze nog voorsprong nog hoger moeten uitpakken. Tot vijfmaal toe strandden de dames op of net voor de tryline. De tweede helft verliep wat rommeliger, en DIOK moest zelfs een try tegen incasseren. Maar nadat DIOK zelf nog 3 try’s had weten te scoren, stokte de teller bij 41-7.

Vrienden, familie en iedereen met een DIOK-hart wilde er vandaag bij zijn om hun eigen dames kampioen te zien worden. De Amigo’s van DIOK3 en de Athletics van DIOK2 hadden zelfs hun eigen uitwedstrijden vervroegd om op tijd terug in Leiden te zijn, maar ook veel jeugdspelers, het DIOK-bestuur en vele anderen waren er vandaag om de DIOK dames aan te moedigen. Zij werden getrakteerd op een mooie wedstrijd waarin DIOK liet zien de terechte kampioen te zijn.

Advertentie