Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:
De Castricumse Rugby Club verliest weerbaar!

De Haagsche Rugby Club wordt titelkandidaat genoemd en liet daar geen twijfel over bestaan. Op thuisbasis Wouterland gaf de Castricumse Rugby Club goed partij, maar moest de winst aan Den Haag laten met 5 -38. Hilversum is ook favoriet en wees Diok met een overwinning op deze kandidatuur. En op de weg terug zijn de Dukes met een prima overwinning op ’t Gooi. Van de top zes speelde alleen Castricum op eigen veld haar thuiswedstrijd, Diok en ’t Gooi moesten uitwijken naar de velden van hun tegenstander. In de strijd om de Plate leed Eemland haar eerste verlies, Oemoemenoe wist verrassend te winnen. Amstelveen vond haar meerdere in the Hookers op Haarlems grondgebied en Waterland hervond de aansluiting bij de top ten koste van Utrecht. De top twee begint vaste vormen aan te nemen in de kampioenspoule en de Dukes streven Castricum voorbij door hun overwinning.

Niet weggespeeld!

In de ochtend topoverleg technisch kader over de veldcondities, weervooruitzichten over de dag gunstig en dus we gaan er voor. Leuke voorwedstrijden en dus extra toeschouwers langs de druk bezette lijnen. De perfecte ambiance voor een mooie pot rugby en dat wordt natuurlijk gegarandeerd door de hoofdrolspelers in dit theater. Gelegenheidscaptain Job Wierenga bracht samen met Mackenzie Roberts de wedstrijdbal naar referee Gert Visser en weldra klonk het fluitsignaal voor de aftrap. De Castricumse Rugby Club begon vol overgave aan de wedstrijd en verraste de gasten enigszins. Toch konden zij voorkomen dat er snel gescoord werd. De toon was gezet en de Haagsche RC moest aan de bak en dat deden zij dan ook. Het duurde wel even voordat het gaatje in de defensie werd gevonden door Thomas Mooy. Ook de tweede en derde score komen op naam van Haag, door Bart-Jan Romijn en Pieter Mol.
Gezamenlijk verzorgen zij de ruststand van 0-17. Met vernieuwd elan begint Cas weer te bouwen aan balbezit en terreinwinst, echter telkens zit een handje, voetje of lichaam in de weg. Den Haag blijft op stoom met tries van Alexander Barendregt en Maarten Jol. Het zijn mooie aanvallen en de driekwart lijn loopt vloeiend bij de Hagenaren. Toch is er geen sprake van makkelijke punten, HRC moet voor elke meter vechten en het spel golft op en neer. De vervelende nul wordt na aanhoudend aanvallen van de thuisploeg door Kevin Bakker van het scorebord gehaald en helaas ziet Menno Rechsteiner de conversie geblokt door Amir Rademaker. De verdediging van HRC liet geen score van de Castricummers meer toe, ondanks verwoede pogingen en een close call van Rechsteiner. Laatste score van de wedstrijd kwam op naam van de Haagsche Kieran Long. Kort daarna vond referee Gert Visser het welletjes en floot voor delaatste keer. Een fysiek, tot de laatste minuut aantrekkelijke wedstrijd vond een terechte winnaar in Den Haag.

Volgende week beginnen de returns en mag de Castricumse Rugby Club het opnemen tegen Rugby Club Hilversum. Let op….er wordt niet afwisselend uit en thuis gespeeld, maar op basis van rangschikking na de eerste ronde. Castricum speelt zaterdag 8 februari thuis tegen Hilversum, met de bekende KO tijd van 15.00 uur.

Advertentie