Ingezonden door Yvonne de Water, foto Hans Krommenhoek sr.:

Uiteindelijk was de broodnodige overwinning na het laatste fluitsignaal een feit, maar de weg daar naar toe bezorgde menigeen grijze haren.

De Hoekse start was ronduit slecht want al na 6 minuten hadden de Middelburgers een 0-8 voorsprong via een strafschop en een try. De oorzaak was het onattente spel van het Hoekse team.

Dus moest de achtervolging worden ingezet, dat zag er goed uit toen Jake Stirling in de 13e minuut met een try de stand op 5-8 bracht. Nu een kwestie van voluit doorgaan werd er gedacht maar dat bleek te optimistisch want ondanks het harde werken verzanden de aanvallen te vaak in individualistische acties en was het oppassen geblazen voor de Zeeuwse uitvallen.

In de 31e minuut was het dan eindelijk raak door een try van Marc Berlijn en een conversie van Nick Cording. Dus een 12-8 voorsprong. Maar al na 3 minuten kwam de koude douche toen Oemoemenoe na onvoldoende tacklen in de hoek wist te scoren 12-13.

Na rust trokken de Hoekenezen weer ten aanval maar het wilde maar niet lopen, teveel slordig balverlies en vooral gehaast spel brachten menige kans om zeep.

Na een kwartier ging het een keer wel goed toen Maurice van Oosten met een fraaie actie zijn eerste ereklasse try wist te scoren en deze werd door Nick Cording geconverteerd zodat het Oranje/Groene team met 19-13 voorkwam.

Het leek een kwestie van tijd om de voorsprong uit te bouwen maar de malaise in de aanval duurde onverminderd voort en toen een kwartier voor tijd het roestige slot op de Hoekse verdediging niet werkte kon Oemoemenoe via een try bij de hoekvlag op 19-18 komen. Dus nog een heet laatste kwartier met weliswaar Hookers in de aanval maar altijd bleef de dreiging van een geslaagde Zeeuwse uitval boven het team hangen. Dus werd het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter, Mark Visser, met opluchting begroet.

Advertentie