Michiel Snijders via facebook:
Kraker in de 1e klasse beslist in Delfts voordeel

Twee studententeams lijken in de 1e klasse uit te gaan maken wie er kampioen wordt en promoveert richting Ereklasse.Door het beleid van de NRB zijn er geen playoffs meer, en is dus alleen de kampioen goed genoeg om zich volgend seizoen in de Ereklasse te vertonen.Met een riante voorsprong van 8 punten begon Ascrum aan de kraker tegen de nr 2 , DSR-C , met in het achterhoofd dat deze wedstrijd ook nog in omgekeerde volgorde dient te worden gespeeld dus er 10 punten te vergeven zijn onderling.Geleid door een zeer sterk fluitende Mike Hoyer ontspon zich in Delft een titanenstrijd die in de 1e klasse jaren niet was gezien.Twee aan elkaar gewaagde teams, beide met een degelijk pack, maar vooral levensgevaarlijke backline, en beide teams die het meer van het rugby dan van het kicken moeten en willen, hebben. Ondanks een miezer regen ging het spel op en neer, en was na een prachtige aanval David van Horn die de score voor Delft kon openen, let wel, dit na een 0-0 ruststand, dus pas in de tweede helft, ook een unicum in dit soort wedstrijden, zo dicht lagen de teams bij elkaar.Er werd gestreden voor elke meter, en niet veel later , was het de zeer luidruchtige winger van Ascrum, die na het veelvuldig uitschelden en bekritiseren van zijn eigen team, toch in de hoek mocht scoren, na een prima aanval door de Amsterdamse voorwaartsen.Ascrum nam zelfs een 10-5 voorsprong en leek af te stevenen op een vroeg kampioensfeestje totdat Joe Stout aan Delftse kant de vechtlust beloonde met een try in de hoek. Wederom werd de conversie gemist, en was de stand op 10-10 weer in balans.Een gemiste penalty van Delft resulteerde even later in een counter, en kans voor Ascrum, die gelukkig voor de mannen van de TU eindigde in een knock on , waardoor de lange weg terug naar de overkant van het veld, tegen de wind , weer kon worden ingezet.De druk van Delft werd groter, en 3 minuten voor tijd was het Karel Goense, die na een prachtig crosskickje van Oscar Binnenveld, de bal uit de lucht plukte, en de fullback versloeg, om wederom in de hoek, de stand op 15-10 te brengen.Ascrum toonde zich kampioenswaardig, rechtte nog 1 keer de ruggen, en kwam tot op de 22 meter lijn van delft, waar een turnover het einde van de Amsterdamse comeback betekende en Delft, met het verlies in de laatste seconde tegen HRC in het achterhoofd, de wedstrijd professioneel uitspeelde.De winst voor Delft houdt de 1e klasse in elk geval nog een aantal weken spannend.De return in Amsterdam is op 23 februari,maar beide teams moeten elke wedstrijd op hun hoede zijn want extra verliespunten zou zomaar het einde van de kampioensaspiraties van beide teams kunnen betekenen.Een heerlijke rugbymiddag in Delft, met een zinderend eind, deed de talrijke toeschouwers in elk geval uitkijken naar het laatste deel van het tweeluik, op het kunstgras in Amsterdam.

Advertentie