Ingezonden door Eefje van der Harst:

Zaterdag 25 januari: Plezier voorop bij jeugdtoernooi Leidse rugbyclub DIOK

Op zaterdag 25 januari ontvangt Leidse rugbyclub DIOK de jongste rugbyjeugd van Nederland (<12 jr). Tijdens deze derde TBM Bondsdag van dit seizoen spelen de Turven (7-8 jr), Benjamins (9-10 jr) en Mini’s (11-12jr) van clubs uit heel Nederland tegen elkaar. De jongens en meisjes spelen tijdens dit toernooi in gemengde teams tegen clubs afkomstig uit Purmerend tot Tilburg en alles daar tussen in. Het spelplezier van de jeugdige spelers en speelsters staat tijdens deze dag voorop: meedoen is belangrijker dan winnen. Maar eenmaal op het veld zijn de spelertjes natuurlijk hartstikke fanatiek!

Op deze TBM bondsdag zijn behalve de meer dan honderd jonge rugbytalentjes van de verschillende clubs ook tal van DIOK-vrijwilligers actief om de wedstrijden in goede banen te leiden. Een aantal ouders maar ook spelers van de heren- en damesteams van DIOK zullen op deze dag de jongere generatie rugbyspelers coachen of fluiten. Voorafgaand aan de TBM-dag zal er vanaf 9.00 bij DIOK zelfs nog jongere jeugd op het rugbyveld staan. De allerjongste guppen van DIOK (4-6jr) trainen dan met leuke spelletjes de basisvaardigheden voor rugby.

Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om deze TBM bondsdag bij te wonen. De guppen training start om 9.00. De wedstrijden van het TBM toernooi worden tussen 10.00 en 15.00 gespeeld op de velden bij rugbyclub DIOK: Smaragdlaan 101, 2332JP Leiden. Toegang is gratis.

Deelnemende clubs TBM-dag DIOK

RC Hilversum

LRC DIOK

RC Tilburg

HRC 1

RC Delft

RC Waterland

RC Eemland

Programma za 25 januari

9.30 Clubhuis, bar en keuken open

10.30 Aanvang wedstrijden

15.00 Prijsuitreiking

Locatie

Leidse Rugbyclub DIOK
Smaragdlaan 101
2332 JP Leiden

Advertentie