Ingezonden door Yvonne de Water, foto Hans Krommenhoek Sr.:

Verslag Hookers – Eemland, zaterdag 18 januari

Hookers en Eemland maakten er een goede gelijk opgaande wedstrijd van die uiteindelijk door het team met het meeste geluk werd gewonnen.

Na een aantal wedstrijden was de Hoekse selectie weer bijna compleet en dat was reden om vol in de aanval te gaan en dat had succes. Via een try van Jamie Laga werd het 5-0. Eemland zocht daarna de tegenaanval en wist op 5-5 te komen.

Maar dat sloeg de Oranje/Groenen niet uit het lood en de Amersfoorters werden onder zware druk gezet en het leek een kwestie van tijd tot The Hookers zouden scoren maar helaas……..ongelukkig balverlies bij de vijandelijke tryline gaf een snelle tegenspeler de kans het hel veld over te steken en de stand op 5-10 te brengen. In de laatste minuten van de eerste helft benutten beide partijen nog een strafschop ( Tim Weerman namens The Hookers) zodat de ruststand 8-13 was.

De tweede helft trokken The Hookers weer ten aanval en in de 12e minuut wist Jake Stirling met een try de verdiende gelijkmaker te scoren.

De wedstrijd ging daarna gelijk op met kansjes voor beide teams, totdat in de 25e minuut Eemland een strafschop mocht nemen wat normaliter 3 punten kan opleveren maar tot ieders verbijstering werd de bal tegen de staander geschoten en reageerde Eemland alerter en kon een geconverteerde try scoren wat een 13-20 stand betekende.

The Hookers deden er nog wel alles aan maar kon geen verandering meer brengen in deze stand.

Toch kon het team met opgeheven hoofd het veld verlaten er was door iedereen keihard gewerkt en na een wat mindere periode lijkt de weg naar herstel te zijn ingezet

Advertentie