Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets onderuit tegen titelkandidaat

Na de niets op af te dwingen winst die de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim vorige week behaalde tegen laagvlieger Alkmaar was het voor The Bassets nu zaak door te pakken, maar de tegenstander van die middag was van een heel ander kaliber dan Alkmaar. The Bassets moesten de sportieve strijd aangaan met de torenhoge favoriet als het gaat om de kampioenskandidaat van de spannendste rugby competitie van Nederland, Ascrum uit Amsterdam. Dit studententeam, versterkt met een half dozijn Zuid-Afrikaanse gastspelers, staat stijf en terecht op de nummer 1 positie. The Bassets zouden hun doelgebied met hand en tand moeten verdedigen en met open vizier ten strijden gaan, als ze resultaat in Amsterdam wilden behalen en dat deden zij in volle overgave, maar baat hadden zij daar niet bij. De geslepen studenten speelde zakelijk en doeltreffend en lieten de bal het werk doen. Wat The Bassets ook probeerde, ze konden geen grip op de wedstrijd krijgen, iets wat Ascrum wel lukte. Zo konden ze al in de 1e helft een riante voorsprong creëren van 29-0.

Voor de 2e helft waren de kaarten dan ook al geschud. Hoewel The Bassets de mouwen bleven op stropen, was er bijna geen doorkomen aan, want de verdedigingslinie van Ascrum hield alles pot dicht. Toen was al duidelijk dat er tegen dit Ascrum geen kruid gewassen was, maar opgeven komt in het woordenboek van The Bassets niet voor, zo redde Tom vd Krogt de eer door met een vijf punter The Bassets ook op het scorebord te zetten. De rappe mannen van Ascrum lieten The Bassets nog een aantal maal de hielen zien en ze zo de eindstand naar 48-5 drukte. Deze les die The Bassets kregen nemen ze mee naar de thuiswedstrijd van zondag 26 januari as., dan spelen ze tegen runner up Erasmus, de studenten uit Rotterdam, K.O. 14.30 uur.

Advertentie