Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK nipt te sterk voor Castricum (22-25)

DIOK heeft dit weekend haar uitwedstrijd in en tegen Castricum nipt met 22-25 weten te winnen. Hoewel Castricum als eerste een geconverteerde try scoorde, was DIOK in de eerste helft de bovenliggende partij. Via een try van Tom Altink, een conversie en twee penalty’s van Leon Koenen kwam DIOK op een 7-13 voorsprong. Ruim vijf minuten later werd het dankzij een try bij de hoekvlag zelfs 7-18 voor DIOK. Maar nog voor rust kwam Castricum via een gescoorde penalty terug tot 10-18.

Na rust duurde het lang voordat er weer gescoord werd. Twintig minuten voor tijd was het dan toch DIOK dat scoorde, waarmee het haar voorsprong vergrootte tot 10-25. De overwinning leek daarmee veilig gesteld, maar Castricum dacht daar anders over. Het begon een sterk slotoffensief en wist in de slotfase nog twee try’s te scoren, wat de stand op 22-25 bracht. De spanning was weer volledig terug, maar DIOK wist stand te houden tot het laatste fluitsignaal. En dus won DIOK – zij het nipt – met 22-25 van Castricum.

Volgende week ontvangt DIOK het team van de Dukes, dat na nederlagen tegen nr. 1 Hilversum en nr. 2 HRC nog puntloos is in de kampioenspoule.

Advertentie