Ingezonden door Rob Koelewijn:

Bassets goede start 2014

Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zit het kerstreces er ook al weer op, maar in de afgelopen weken hebben ze zeker niet op hun lauweren gerust. Zij hebben de vrije weken gebruikt voor talloze trainingssessies waar onder een weekend bezoek aan sportcentrum Papendal. Dit alles was hard nodig omdat spelers en clubleiding niet tevreden waren met het spel van de voorgaande weken. Er waren ups maar veel te veel downs op het veld te bespeuren en dat moest in 2014 tot het verleden gaan behoren en de rugbyclub uit Alkmaar moest er deze middag als eerste aan gaan geloven. Om klokslag half drie kregen The Bassets de kans om 2014 goed te beginnen.

De tot vervelends toe ingestudeerde bewegingen voerde The Bassets goed uit, dat resulteerde dat ze Alkmaar muur vast op eigen helft zette. Scoren konden niet uitblijven het waren Amine L’Mal, Roger Scheffer en Dennis Rietberg die tot de rust de try’s scoorde en Bob Koppier een extraatje van 2 punten door de palen schopte. Alkmaar kon met hun indrukwekkende grote voorwaartsen op slag van rust ook tot scoren komen. Zo was de stand in de rust 17-5. In de 2e helft waren het toch The Bassets weer die de bovenliggende partij waren, maar moesten toch erkennen dat Alkmaar een taaie opponent bleef en geen meter cadeau gaf. De try’s van Michael vd Burg, Tom v.d. Krogt en de Australiër Damian Stevens kwamen dan ook niet van een leien dakje, maar de winst kwam geen moment in gevaar, ook niet toen Alkmaar het leren speeltuig over The Bassets try-line drukte en de stand op 34-10 liet eindigde. Dit is een goed begin van 2014 voor The Bassets en ze hopen volgende week hieraan een vervolg te geven, dan spelen ze uit in Amsterdam tegen de gedoodverfde titel kandidaat Ascrum, K.O. 14.30 uur.

Advertentie