Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

Een welverdiend punt voor de Castricumse Rugby Club!

Er zitten er al weer twee wedstrijdronden op in de Lotto Ereklasse, echter het is de Duinranders nog niet gelukt vier of nog liever vijf punten bij te schrijven op hun conto. Met een nipt verschil van 22 – 25 moest de Castricumse Rugby Club die eer aan LRC Diok laten. Den Haag is op stoom en liet qua score niets aan het toeval over, ’t Gooi met lege handen naar huis sturend. Hilversum liet zien ook op de kunstmat uit de voeten te kunnen, ten koste van the Dukes. De Nationale Plate is haar eigen weg gegaan en kwam terug met verrassende uitslagen. Eemland moest flink aan de bak in en tegen Utrecht, maar namen wel de punten mee naar huis. Amstelveen vocht op haar thuisbasis zich terug in de wedstrijd tegen Oemoemenoe en pakte en passant de bonus mee. Hetzelfde geld voor Waterland, dat de Hookers uit de top drie werkt. In de Kampioenspoule tekent de top drie zich af, maar vanaf volgende week gaan de toppers tegen elkaar ballen. De Castricummers houden aan de wedstrijd van vandaag een bonuspunt over en handhaven zich op de vierde plaats.

Tweede helft voor Cas RC

Het volle jeugdprogramma en de veelvuldig gevallen regen, heeft zijn sporen op de prachtig groene mat nagelaten. Een waterig zonnetje en een snijdend koude wind is een verademing vergeleken met de regen van de ochtend. De teamopstelling is vergelijkbaar met vorige week, dus een lekker jong team gaat Diok te lijf. Zoals bijna elke wedstrijd verrast Romain Raine de gasten met een snelle try en de rake conversie van Marnix van Balgooi. Diok oogt zenuwachtig en veel aanvallen gaan de mist in door fouten in de passing. Het duurt dan ook vrij lang voordat Tom Altink geholpen door Leon Koenen de stand gelijk trekt. Diok drukt door, twee makkelijk weggeven penalties zijn een eenvoudig prooi voor Koenen. Een late try voor de Leidenaren lijkt uit te draaien op de ruststand, echter Menno Reichsteiner kick namens de Castricummers de ruststand naar 10-18. De tweede helft is de wind tegen voor de thuisploeg en lijkt Cas RC de aansluiting te gaan vinden. Het beuken op de Diok helft resulteert niet in een score en het pleit lijkt beslecht als de gastploeg met een driekwart actie wel de geconverteerde try drukt. Ondanks de jeugdigheid werd er niet bij de pakken neergezeten door de Castricumse Rugby Club en werd er met hard werken, de nodige tegenwerking en het jeugdig elan de bevrijdende try gedrukt door Jos Jonker. De bonus werd benut door van Balgooi. Het alles-of-niets-spel was op wagen en op slag van full-time werd het thuispubliek beloont voor hun aanmoedigingen. Ioan Tomascu pakte het bonuspunt voor de “jonkies” van Lister Kire en Rodney Hermans. (22-25). Het fine-tunen is on-going en de onnodige persoonlijke fouten moeten worden vermeden, maar de Castricumse Rugby Club laat progressie zien en is een tegenstander waar rekening mee gehouden moet worden.

Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer komt RC ’t Gooi op bezoek bij de Castricumse Rugby Club. Kom dus gezellig langs voor uw wekelijkse portie top rugby.

Advertentie