Ingezonden door Eefje van der Harst:

Topcoach Jean Bidal traint rugbytrainers DIOK

In het weekend van 17 t/m 19 januari zal de Franse topcoach Jean Bidal een trainerscursus verzorgen bij Leidse Rugbyclub DIOK. Jean Bidal zal de diverse jeugdteams van DIOK als oefenmateriaal gebruiken om zowel de spelers als hun trainer te helpen in hun ontwikkeling. Vanzelfsprekend heeft ook de wedstrijd DIOK1 – Dukes een plek in het programma van Jean Bidal. Hij zal de wedstrijd zaterdag als aandachtig toeschouwer bekijken, en daarna zijn feedback delen met de staf en spelers van DIOK1.

Jean Bidal was enkele jaren terug nog actief als bondscoach van de Nederlandse herenselectie en is momenteel verantwoordelijk voor de rugbyacademies in Zuid-Frankrijk. Deze Franse topcoach is tevens als adviseur en development instructeur verbonden aan de Internationale Rugby Bond (IRB). De samenwerking voor deze clinic met Jean Bidal en de NRB past in het streven van DIOK om haar trainers verder te professionaliseren en zich verder te ontwikkelen als (topsport)club.

Advertentie