Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:

DIOK begint 2014 met overwinning op ’t Gooi (21-13)

DIOK is het nieuwe jaar uitstekend begonnen met een 21-13 overwinning op regerend landskampioen RC ’t Gooi. Bij rust stond DIOK al met 14-0 voor dankzij een try van Brendan McKavanagh plus een try en twee conversies van Leon Koenen. Na rust scoorde Thom de Ruijter de derde try voor DIOK. In de slotfase kwam de heren van ’t Gooi nog gevaarlijk dichtbij, maar DIOK had aan 21-13 genoeg voor de overwinning.

Voorafgaand aan de wedstrijd DIOK – ’t Gooi werd het thuispubliek vermaakt met de traditionele nieuwjaarswedstrijd tussen DIOK oud & jong. Natuurlijk van een wat ander niveau dan het hoofdprogramma, maar daarom niet minder leuk. De sfeer zat er dus al goed in toen DIOK1 het veld betrad. De openingsfase leverde lange tijd geen scores op, de ban werd pas gebroken toen er al bijna een half uur gespeeld was. Na een serie rucks in de 22m van ’t Gooi was het uiteindelijk fly-half Brendan McKavanagh die van dichtbij over de tryline kon duiken. Leon Koenen schoot daarop de conversie raak. Enkele minuten later was het diezelfde Leon Koenen – vandaag spelend als tweede center – die scoorde. Hij brak op snelheid door, wist ternauwernood een tackle te ontwijken waarna hij onbedreigd onder de palen kon scoren. Ook de conversie wist hij raak te schieten, waarna de teams met 14-0 de rust in gingen.

Al vroeg in de tweede helft zag DIOK hun hooker Remko de Jong met geel voor 10 minuten naar de zijlijn verdwijnen, hij werd geslachtofferd voor herhaaldelijk offside. ’t Gooi scoorde prompt een penalty en kwam terug tot 14-3. DIOK raakte daar niet door van slag, en wist zelfs een derde try te scoren. Het was center Thom de Ruijter die door een eerste tackle brak, en terwijl hij nog een tegenstander aan zich voelde hangen, wist hij zich toch knap over de tryline te werken. Ook de conversie was raak, waardoor DIOK uit liep tot 21-3. ’t Gooi gooide er nog een slotoffensief uit en wist in de laatste tien minuten nog twee try’s te scoren. Maar met 21-13 was het toch DIOK dat won. Een mooi begin voor DIOK van de kampioenspoule in de Ereklasse, dat belooft wat voor de rest van 2014.

Advertentie