Ingezonden door Yvonne de Water:
Ondanks de nederlaag tegen het gerenommeerde Castricum bood de wedstrijd toch een goed vooruitzicht op de tweede competitiehelft die al op 4 januari van start gaat.
In een koude drenzende regen werd het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij vooral in de eerste helft het verschil werd gemaakt door het grotere aantal foutjes van The Hookers. Dat leidde tot een 0 – 22 achterstand bij rust.
Na rust hadden de Hoekenezen de wind en regen in de rug en begon met een strijdlust die de harten van de , ondanks het slechte weer vele, toeschouwers verwarmde. Maar helaas stranden diverse aanvallen op slechts een paar meter van de vijandelijke try line en ook nu was het Castricum die profiteerde van de slordigheden en op 0 – 29 kwamen.
De Oranje/Groenen gaven het niet op en via Nick Cording werd uiteindelijk de dik verdiende try gescoord en dat Castricum in de laatste minuten nog op 5 – 36 kwam is alleen van belang voor de statistieken.
Het was goed om een team te zien dat, ondanks de vele afwezigen toch een zeer aanvaardbare pot rugby op de grasmat legde, met alweer een nieuwe SH/FH combinatie.
Verder was het goed de rentree te zien van Simon Bosgieter na een lange blessureperiode. Hij is van grote waarde in het voorwaartsenpack. En het jonge talent Jörg s’Gravenmade maakte zijn ereklasse debuut op een prima manier, jammer dat hij met een spierblessure moest uitvallen.
Nu eerst een weekje van feesten, champagne en oliebollen voor dat we op 4 januari weer fris van start gaan.

Advertentie