Ingezonden door Mieke Doll, foto Theo Beentjes:

Castricumse Rugby Club verslikt zich in Rugby Club Hilversum!

De opening van de kampioenspoule in de Lotto Ereklasse is een feit. Helaas heeft de Castricumse Rugby Club geen gebruik kunnen maken van de frisse start en moest haar meerdere erkennen in Rufby Club Hilversum met 32 – 5. De thuisploegen pakten de winst vandaag, al moest Diok het bonuspunt onbenut laten tegen ’t Gooi. Den Haag kende geen genade voor the Dukes en pakten de hoogste score voor dit weekend. In de Nationale Plate snoepte Waterland de thuiswinst af van Oemoemenoe, maar verzaakten Eemland en the Hookers niet. Zij wonnen van respectievelijk Amstelveen en Utrecht, allen zonder bonus. Gezien de uitslagen lijken Hilversum en Den Haag de grootste kandidaten voor een hoge klassering, spannend zal het zeker worden en de kop is eraf.

Jong, jonger, jongst

Een winter als deze hebben we nog nooit gehad, het lijkt wel herfst met veel regen en storm. De regen bleef de teams bespaart, maar een straffe wind was wel van de partij. De trainers van Castricum hadden een zeer jonge formatie op het wedstrijdformulier gezet, veel nieuwbakken senioren moesten het gaan doen tegen de thuisploeg. Het windvoordeel in de eerste helft werd niet of nauwelijks benut door de gasten, waardoor er veel veldslagen in het centrum van het veld werden uitgevochten. Het slimmere spel van Hilversum bracht de tries, drie in totaal voor de rust. De Duinranders konden alleen via captain Pieter-Bob Wierenga iets op het scorebord brengen. (15 – 5). In de tweede helft werd er wel gebruik gemaakt van de windvoordeel, de thuisploeg pompte met grote regelmaat de bal in het defensief gebied van hun gasten. CasRC verdedigde prima, maar kon, mede door het omzetten van lijnen in deploeg door wissels, niet voorkomen dat er twee tries vlak achter elkaar werden gescoord. Mentaal zijn de Castricummers sterk, nimmer werd de moed opgegeven en een aantal keer waren de mannen van Lister Kire en Rodney Hermans er heel dicht bij, het mocht echter niet zo zijn. Een interceptie try van Storm Carroll beslechte het lot. Eindstand 32 – 5. Het vertoonde spel van de Castricumse Rugby Club en het moeiteloos inpassen van de talentvolle jeugd geeft moed voor de zeer nabije toekomst.

In rap tempo zullen de wedstrijden de Lotto Ereklasse afgewerkt worden, tien weken achter elkaar. Komend weekend staat de klassieker CasRC – LRC Diok op het programma. Een absolute aanrader.

Advertentie