Ingezonden door Richard Veldman:
Wageningse rugbydames overtuigen niet

Zondag 15 december verloor de koploper in de eerste klasse Wageningen-Amersfoort-Doetinchemcombinatie voor de 3e keer dit seizoen. Met 0-61 legde het combinatieteam het af tegen de Maastrichtse Ma.R.Grieten. Al binnen de eerste 10 minuten wisten de Ma.R.Grieten de eerste try te scoren. Het is opmerkelijk dat deze twee teams beide in de top drie van de competitie mee draaien omdat beide teams vorig jaar nog een klasse lager speelden. Desondanks maken beide teams kans op het kampioenschap.

De voormalig Wageningse Hilde Schneeman speelt tegenwoordig bij de Ma.R.Grieten en mocht het dus opnemen tegen haar oude team, waar ze vorig jaar nog kampioen mee is geworden. Als flanker brak ze meermalen de WAD-aanvallen af waardoor Maastricht tot goedlopende aanvallen kwam.

De dames van WAD leken in vroegtijdige winterslaap tijdens de eerst helft. Maastricht was zowel verdedigend als aanvallend de meerdere in de wedstrijd. Na 20 minuten stonden de Limburgeers dan ook op een comformidabele 20-0 voorsprong.
De tweede helft werd er echter flink geknokt, maar was wijziogde het speelbeeld niet. Ondanks dat de Wageningse full back Katharina Bohne de snelle dames uit Maastricht wist te tackelen bleef de score oplopen. Ook de speler van de wedstrijd Joke ter Stege, student in Wageningen, heeft menig try van de tegenstander weten te voorkomen met een aantal zeer mooie tackles. Desalniettemin wisten de Maastrichtenaren de score op te laten tot 0-61.

De volgende wedstrijd is wederom tegen de Ma.R.Grieten, alleen dan in het verre zuiden. De dames van WAD hebben goede hoop en veel motivatie om tijdens die wedstrijd het doelsaldo in hun voordeel uit te laten vallen.

Advertentie