Ingezonden door Yvonne de Water:
Bij een aangenaam winterzonnetje legden Eemland en Hookers een acceptabele pot rugby op de, wat slipperige, grasmat. De Amersfoorters starten agressief maar The Hookers haddende zaak onder controle en wisten zich steeds meer te ontworstelen aan de geel/zwarte greep. Maar toch wist Eemland in de 17e minuut een 5-0 voorsprong te grijpen en die via een penalty in de 25e minuut uit te breiden naar de 8-0 ruststand.
Vol goede moed begonnen The Hookers aan de tweede helft maar kregen al in de 3e minuut een domper te verwerken ( 18-0). Toch werd volop de aanval gezocht maar door slordigheidjes werd het het net niet en ook nieuwe sleutelspelers, Matthieu van de Assem en Hans Krommenhoek Jr misten nog de automatismen van een ingespeeld duo, dit ondanks keihard werken. Trouwens er werd door het hele team hard gewerkt. Het laatste kwartier was voor The Hookers en minutenlang werd de Amerfoortse tryline onder vuur gehouden maar door ook een te grote gretigheid ging het telkens net mis.
Eemland profiteerde in de laatste seconde en boekte met 25-0 een zwaar geflatteerde overwinning.
Gezien het spel kunnen The Hookers toch vol vertrouwen uit kijken naar de tweede seizoenshelft.

Volgende week zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma.
Om 15.00 uur is de KO aan de Rondgang tegen RC Castricum.
Tot dan !

Advertentie