Ingezonden door Rob Koelewijn:

Vrouwen rugby in de lift

Voor de heren van rugbyclub The Bassets is het kerstreces aangebroken en van die gelegenheid maken ze dankbaar gebruik voor een trainingsweekend in sportpark Papendal, maar dat betekende niet dat het bij The Bassets stil was. Integendeel want The Bassets hebben op top Rugby niveau nog een belangrijk heet hangijzer in het vuur liggen en dat is het vrouwenteam. Dit team behoord al jaren in de top 4 van rugby Nederland en levert talloze speelsters af voor het hoog aangeschreven Nationale teams van Oranje. Dit jaar steven The Bassets weer af op een plaats bij de top 4, maar dat is niet genoeg vinden zij. De lat moet hoger dan de top 4, want al enkele jaren sneuvelen ze daar in de halve finale en dit jaar willen ze juist daarom de finale halen. Trainer Luuk van Harskamp gelooft in zijn ploeg, hoewel hij kampt met vele blessures denk hij toch dat het haalbaar is, maar voor het zover is moeten ze nog vele tegenstanders de baas worden. De ploeg die daarbij zondag moest sneuvelen was Tilburg. Deze ploeg was enkele jaren geleden nog een grote kanshebber voor de landstitel en is voor The Bassets een lastige opponent. Zeker omdat een blessuregolf over het team was heen gerold en 2 speelsters die opgeroepen waren voor het Nederlands team, dit zorgde ervoor dat Van Harskamp precies 15 namen op het wedstrijdformulier kon invullen.

De taaiheid van Tilburg liet zich de eerste fase van de match gelden, maar toch waren het The Bassets die de lakens uitdeelde waarbij diverse speelsters hun individuele klasse lieten gelden. Zo konden ze nog voor de thee uitlopen tot 24-5, maar door wederom een blessure aan Bassets zijde werd de gehele 2e helft met een speelster minder gespeeld. Zo werd het bij het Bassets doelgebied wel drukker, maar de defensie stond als een huis en zelfs met een onder aantal aan speelsters konden The Bassets zelfs nog tot scoren komen en werd het dik verdiende 36-5. Zo kan nu ook voor de vrouwen met een gerust hart de kerstvakantie beginnen.

Advertentie