Ingezonden door Eefje van der Harst, foto Els Barnas:Ook in Castricum blijft DIOK winnen (22-37)

Met een overtuigende 22-37 overwinning in het Noord-Hollandse Castricum heeft DIOK zijn status als topploeg bevestigd. Na een zuinige 5-13 voorsprong bij rust, trok DIOK in de tweede helft met mooi spel de overwinning naar zich toe.

De eerste helft kwam moeizaam op gang, pas na een minuut of 10 kreeg DIOK via een penalty de kans om te scoren. De bal belandde op de paal, maar bij een tweede poging enkele minuten later was het wel raak: 0-3. Nog geen vijf minuten later liep DIOK via een gescoorde try en conversie uit naar 0-10. Castricum gaf zich nog niet gewonnen en wist vanuit een line-out een push-over try te scoren: 5-10. Omdat DIOK nog een knappe dropgoal scoorde, gingen de teams met 5-13 de rust in.

Een wat zuinige voorsprong, maar DIOK wilde meer. Via een gescoorde penalty vergrootte DIOK de voorsprong naar 5-16, waarna DIOK in een tijdsbestek van 5 minuten de beslissing forceerde. Eerst creëerde DIOK een mooie overlap waaruit het kon scoren: 5-23. Een paar tellen later kon center Alex Barnas tussen de palen scoren, na goed voorbereidend werk van zijn aanvalspartner Thom de Ruijter: 5-30. De overwinning leek binnen, maar Castricum richtte zich nog een keer op. Via twee snelle tries werd het gat verkleind tot 15-30. Tien minuten voor tijd scoorde captain Vincent Grimbergen de vierde try voor DIOK: 15-37. Ook Castricum scoorde nog een keer, waardoor de eindstand op 22-37 kwam. Een keurige overwinning, die vertrouwen geeft richting volgende week. Dan komt de nog ongeslagen koploper RC Hilversum op bezoek in Leiden, een mooie testcase richting de tweede helft van het seizoen.

Door de overwinning op Castricum is DIOK één speelronde voor het einde al zeker van de 3e plek op de ranglijst.. Dat geeft DIOK een gunstige uitgangspositie voor de 2e helft van de competitie waarin de top6 een dubbel programma afwerkt. Ook Castricum is door het voor vier gescoorde try’s behaalde bonuspunt zeker van de play-offs, net als HRC, Hilversum en de Dukes. Regerend landskampioen ’t Gooi en Eemland strijden nog om het laatste play-off ticket.

Advertentie