Ingezonden door Mieke Doll, foto’s Theo Beentjes:

Castricumse Rugby Club verliest van LRC Diok maar verdient Top Zes!

Al is het een dubbeltje op zijn kant, de Castricumse Rugby Club heeft goede zaken gedaan in de strijd om de kampioenspoule Ereklasse. De thuisformatie ging onderuit tegen LRC Diok met 22-37, maar mag zich dankzij de zwaarbevochten bonus, onder de geplaatsten scharen. Hilversum en Den Haag namen geen gas terug ten koste van ’t Gooi en the Dukes en voegden vijf punten aan hun conto toe. De confrontatie om de aansluiting tussen Eemland en de Hookers werd in het voordeel van de thuisploeg beslist, maar zonder het bonuspunt. Amstelveen bleek te sterk voor het gehavende Oemoemenoe en Waterland bond Utrecht aan haar zegekar. Door het uitblijven van het bonuspunt bij Eemland zijn er nu vijf ploegen al zeker van de Top Zes competitie in 2014. ’t Gooi en Eemland gaan strijden om de laatste plaats in de kampioenspoule. De Castricumse RC bezet de plek net naast het podium op gepaste afstand van de top drie.

Sterke come-back

Een zonnige decemberdag in Castricum, het perfecte plaatje voor een wedstrijd tussen kemphanen van vele decennia . De Castricumse Rugby Club en LRC Diok hebben veel gemeen en jagen op dezelfde droom. Door de blessures aan Cas zijde, hadden trainers Kire en Hermans, hun formatie op diverse plaatsen moeten omzetten. De belangen voor beide teams zetten de toon en er ontspon zich een wedstrijd die vooral in het centrum van het veld afspeelde. Diok opende de score met een penalty, die werd opgevolgd door een geconverteerde try. De achterstand was een flinke streep door de rekening van de thuisploeg, die niet bij de pakken neer ging zitten. Kevin Bakker was de try maker voor de thuisploeg, na een echte push over vanuit de line-out. Blake Sorensen was minder gelukkig met de conversie. De ruststand werd bereikt door een dropgoal van de gasten (5-13). De start van de tweede helft was voor de Duinranders, zonder te scoren overigens. Het verlies van Roy Schermer aan een ernstige knieblessure luidde een Diok periode in. In tien minuten tijd vergaarden zij 17 punten door een penalty en twee bonus tries. Aangemoedigd door hun geblesseerde captain Pieter-Bob Wierenga, herpakten de mannen uit Castricum zich en werd er hard gewerkt om het verschil te verkleinen. Dit lukte door tries van Zachary Jungmann en Sorensen. Het was echter niet alleen Cas dat gebruik maakte van scoringskansen. Diok was op zoek naar het bonuspunt en vond deze met haar vierde try. De laatste tien minuten stonden in het teken van de jacht. Diok weerstond de aanvallen op haar try line, maar moest uiteindelijk toestaan dat gelegenheidscaptain Joost Kramer de dikverdiende try drukte. James Makea converteerde en de eindstand, 22-37, was geboren. Het is niet alleen blessureleed dat de klok slaat, Jos Jonker maakte vandaag zijn debuut bij de hoofdmacht van de Castricumse Rugby Club en zo’n gegeven kans laat je natuurlijk niet lopen.

De laatste en allesbeslissende ronde in de Lotto Ereklasse staat gepland op zaterdag 21 december. De Castricumse formatie maakt zich op voor de confrontatie in Hoek van Holland, thuisbasis van de Hookers, KO zoals gebruikelijk 15.00 uur. Na deze ronde zal het vervolg van de competitie worden gepubliceerd, welke 4 januari 2014 weer van start gaat.

Advertentie