Esther Verhoeven via facebook:

We come one!!!

Eergisteren zo vlak voor de wedstrijd dacht ik alvast een introtekst te maken voor het verslag wat ik na onze kampioenschaps wedstrijd zou gaan schrijven..het zou gaan over onze geweldige beslissing om te gaan clusteren, over hoe hard er getraind is en over de mentaliteit van de meiden uit dit hele bijzondere team..
Zo na de wedstrijd had ik het allemaal op een rijtje… Wie er gescoord had, wie er geweldige inzet had getoond en een woord van dank voor onze hele fijne achterban…maar toen… Toen gebeurde er iets…

Na onze fantastisch gespeelde wedstrijd waarbij Oemoemenoe weliswaar te weinig speelsters had, maar desalniettemin als een waardige tegenstander toonde, en na onze overwinnings champagne onder de douche verzamelden wij ons boven in onze nieuwe clubhuis… Daar wilden een aantal mensen een woord van waardering uitspreken en dat gebeurde dus ook….

Uiteindelijk was het de beurt aan onze coach en trainer… Brian Pengelly… Zo op het eerste gezicht een niet al te grote , eerder tengere man, arm in een mitella omdat hij tijdens een training zijn schouder gebroken had en al meerdere operaties heeft moeten ondergaan…. In werkelijkheid is het voor ons nu al een legende… Klein van stuk, maar groots in rugby….Geen ander kan ons team zo lezen en motiveren als hij…en Daar stond hij dan.. Op het podium.. Duidelijk ge-emotioneerd en zei iets wat mijn ogen deed openen..

"Een echte winnaar moet eerst leren verliezen". … En weet je… Hij heeft gelijk ..
In de afgelopen 4 jaar dat wij rugby spelen, hebben wij 3 keer gestreden voor het kampioenschap in onze klasse….en vorige twee keer waren we duidelijk een maatje te klein, maar dit jaar , dit jaar zou de onze worden…

Na het verlies tegen WAD , vorig seizoen waren wij als verslagen… We wilden zoooo graag!!! Maar toch kwam het er niet uit… Op zich ook niet zo gek, we waren immers nog geen vol seizoen samen in deze cluster combinatie!! Maar.. Het heeft onze ogen geopend… Als wij iets willen bereiken, dan zullen we daarvoor moeten werken!!! En zo het geschiedde….

En toen kwam dus eindelijk de grote dag… 8 december 2013… Onze dag… Wij mochten knallen, wij wilden winnen!!net als de afgelopen wedstrijden deze competitie..

Oemoemenoe had te weinig speelsters, dat hadden zij ons al van te voren aangegeven, maar dat is voor ons team geen enkel probleem, wij hebben namelijk zoveel meiden dat we graag iedereen zoveel willen laten spelen… En dat gebeurde dus ook deze wedstrijd… Oem treedde aan met aanvulling van de All Blues.

De kick off… Iedereen was super gefocust, de bal werd gevangen, en de fases werden opgezet… En binnen no time waren wij al in het bereik van de eerste try… De bal werd vanaf hun lijn gekickt, maar ging net even niet goed, waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt…. Esther(ik zei de gek) onderschepte de bal, klein loopje naar lou, die hem vervolgens heel mooi naar buiten werkte via Maaike… Die heel mooi de eerste try scoorde… Wat een verademing!!! Dat betekende dat we toch wel onze zenuwen de baas waren…

En zo gingen we door…. Nog geen 10 minuten daarna een fantastische run van Hanneke …een voorwaarste met back aspiraties!! Een geweldige run over driekwart van het veld resulteerde dus ook in een prachtig mooie try… Het publiek heeft ervan gesmuld!!!! En zo ging het dus eigenlijk gedurende de hele wedstrijd…het spel tussen de voorwaartsen en de lijn werd prima gecombineerd, support was er altijd, tackles werden gemaakt en Maaike, Xandra, lou, Fabienne en aylin maakte nog n hele rits tries….. Leigh scoorde zelfs haar eerste try!!Maaike converteerde er 5 en zo kwam het einde van de wedstrijd in zicht…. De laatste actie van de wedstrijd was meteen een van de mooiste van de wedstrijd… De bal werd via goed handwerk heel mooi op volle vaart de lijn uit gespeeld, wat resulteerde in de laatste try van Aylin… Alle meiden die aan de kant stonden werden het veld opgeroepen terwijl Maaike de laatste conversie nam… Het fluitsignaal ging… Einde wedstrijd…wat waren we blij!!!EINDELIJK!!! We hebben gewonnen met 60-10!!

Eindelijk was het onze beurt…. Wij zijn eerste van onze poule!!! En staan te popelen om ten tonele te komen in de eerste klasse volgend jaar… Maaaaar eerst nog een paar wedstrijden in deze poule…. Er staan nog n paar leuke en mooie wedstrijden op t menu dit seizoen, en we kijken er naar uit!!! Want feit blijft… Onze tegenstandsters hebben ook zeker een applausje verdiend…
het bleef nog lang onrustig aan de Sportlaan in Amstelveen…

We come one!!!ALL BLUES!!!

Advertentie