Ingezonden door Jos Huitema:

Rugbyclub Groningen moest afgelopen zondag afreizen naar Hilversum om hier de nummer 1 positie in de derde klasse noordwest veilig te stellen. Hilversum 2 doet het erg goed in de competitie door een aantal fanatieke colts die dit jaar senior zijn geworden, het beloofde een spannende pot te worden.

RCG miste zijn vaste nummers 3,8 en 15 en begonnen zo ietwat verzwakt aan de wedstrijd, dit was ook terug te zien in het gameplan van RCG wat deze dag niet helemaal uit de verf kwam tegen het sterke pack van hilversum. Het hele seizoen waren het de voorwaartsen van RCG die elke scrum en line out wonnen en hierdoor een mooi platform creëerden voor de backs om te scoren, dit bleek vandaag niet het geval. Door vrij makkelijk verkregen penalties wist hilversum al snel op een 3-0 voorsprong te komen. Na veel heen en weer gekick was het hilversum dat de bal keurig over de lijn kreeg dicht tegen de try line van RCG aan. Door een foutje van RCG in de line out wist de nr 8 van Hilversum hiervan te profiteren, stand 10-0. Kort voor rust kwam RCG steeds een beetje beter in hun spel wat resulteerde in een mooie break van de nr 14 van RCG aan de linkerkant van het veld, de bal werd snel verwerkt en er werd gescoord aan de rechterkant van het veld, stand 10-5.

Na rust bleef het een spannende harde pot maar was het wederom Hilversum dat door goed voorwaartsenspel RCG onder druk bleef zetten en dit middels hun sterke nr 8 omzette in punten, stand 15-5. Door een aantal fantastische tackels van RCG hield de verdediging goed stand tegen de aanvallen van Hilversum. Het aanvallende spel van RCG liep niet zo soepel als andere wedstrijden maar toch was het RCG dat goed druk zette op de verdediging van Hilversum en dit resulteerde met nog 1 min te gaan in een mooie try van de nummer 11 van RCG, eindstand 15-10. Deze laatste try bleek van groot belang, hierdoor kreeg RCG één wedstrijdpunt en Hilversum vier punten. RCG heeft na 12 wedstrijden een keurige 51 punten en kan zichzelf WINTERKAMPIOEN noemen.

Advertentie