Ingezonden door Yvonne de Water:

Het was een productieve dag voor The Hookers in Utrecht want na de 17-31 winst van de Hookers junioren in Utrecht wist ook het eerste team alle punten mee naar Hoek van Holland te nemen.
The Hookers hadden een droomstart met een try van Jake Stirling ( 0-5) en ook daarna ontstonden er kansjes. Maar al snel wist URC via een penalty de achterstand tot 3-5 te verkleinen en daarna verzande het Hoekse spel langzaam in een foutenfestival en vooral in de rucks was een goede structuur ver te zoeken. URC kreeg daardoor de kans om diverse malen vlak bij de Oranje/Groene tryline te komen en uit één van kon URC via een toegekende penalty try op 10-5 te komen.
Tot de rust modderden ( letterlijk gezien de toestand van het veld) The Hookers door. Tijdens de pauze greep coach Silvester Ramaker in en stuurde zijn team met enige omzettingen weer het veld in voor de tweede helft. En dat bleek een goede beslissing van de Hoekse coach want vanaf dat moment had het spel meer structuur en kwam URC uiteindelijk niet echt meer in het spel voor. De aanvallen liepen nu goed en al snel werd het door de tweede try van Jake Stirling ( die liet zien veel scorend vermogen te hebben) 10-10. Daarna was het een kwestie van tijd om de winst binnen te halen en dat gebeurde dan ook met try,s van Mike Boekestein, Marc Berlijn en Bernard Haak. Dat maakte de verdiende eindstand 10-25. Compliment voor het team dat veerkracht toonde en knap terug vocht.

Advertentie